Devica
24. avgust - 22. september

Devica

Danes

Danes boste imeli vse niti v rokah in lahko boste očarali neko osebo, zato se nikar ne skrivajte med štirimi stenami. Samozavestno stopite pred ljudi in nikar ne glejte v tla, saj imate marsikaj, na kar ste lahko ponosni. Na splošno danes nikar ne hitite, saj boste vse dosegli ravno s pomočjo potrpežljivosti.

Tedenski

Čaka vas precej umirjen teden, ko boste svoj dragoceni čas lahko namenili predvsem zasebnim zadevam. Vezani boste morali še posebej na partnerskem področju sprejeti kup odločitev, s katerimi že dolgo zavlačujete. Samski pa se boste lahko predajali brezskrbnemu druženju in zabavam, iz katerih boste hodili pozno domov. V sredini tedna vas čaka nadvse ugoden čas, ki ga boste lahko izkoristili na poslovnem ali službenem področju. To bo čas napredka, ki vam bo prinesel kar nekaj sprememb, tako pozitivnih kot negativnih. V drugi polovici tedna pa se bosta vaša optimizem in zanos spreobrnila v negativnost in zamerljivost. Bodite potrpežljivi in se ne ukvarjajte z zamerami ter ne izzivajte dodatnih sporov. Brzdajte se.

Mesečni

Ta mesec se boste večkrat znašli v čustveni stiski. Vedite, da niste sami, saj imate okoli sebe ogromno prijateljev, ki vam lahko pomagajo. Vse, kar morate storiti je, da jih pokličete. Z veseljem vam bodo priskočili na pomoč z nasveti in pogovorom. V službi boste, še posebno v prvi polovici meseca, želeli dobiti odgovore na določena vprašanja, ki pa bodo naletela na gluha ušesa. Odgovore vam lahko poda le oseba, ki je za to področje odgovorna, zato se obrnite nanjo. V sredini meseca vas bo prevzela želja po materialnih dobrinah. Iz tega razloga boste v službi preživeli še več časa kot navadno. Kmalu boste spoznali, da visoka plača ni dovolj za ceno, ki jo morate plačati. Zanemarjate svojega partnerja in nasploh družabno ter družinsko življenje.

Devica je znamenje služenja, zato rada pomaga drugim, je pridna in ima visoko razvito delovno etiko. Je praktična, organizirana, logična in inteligentna. Do sebe in do drugih je zelo zahtevna. A visoka merila in kritičnost še najbolj škodujejo njej sami, saj si nenehno prizadeva doseči popolnost in je nesrečna, če ji pri tem spodleti. Ker le redko pokaže svoja čustva, Devica deluje zelo hladna in zadržana. Ima visoka moralna načela, katerih se tudi dosledno drži.

skromna, plaha, analitična, marljiva, bistra, urejena, razsodna, preveč kritična, vidi le podrobnosti, ne pa celotne slike

zemlja

Merkur

nikelj, živo srebro

žad, ahat

siva, svetlo modra, bela

računovodja, analitik, organizator, odvetnik, tajnik, kritik, inšpektor, programer, kiropraktik, zdravnik, zobozdravnik, lekarnar, veterinar, natakar

kolesarjenje, nogomet, vrtnarjenje, ročna dela, branje

predana, zvesta, tradicionalna, išče kvaliteto, počasi pokaže čustva

Kozorog, Bik, Rak, Škorpijon

5, 14, 23, 32, 41, 50

Sposojene vsebine