Devica
24. avgust - 22. september

Devica

Danes

Vedite, da ni nikoli prepozno za opravičilo, zato se odpravite k osebi, ki ste ji ga dolžni. Če menite, da boste s tem izgubili vaš ponos, se pošteno motite. Kvečjemu pridobili boste na spoštovanju, po katerem hrepenite. Danes se bodo sicer pričele reševati vaše težave na zasebnem področju.

Tedenski

S posploševanjem bi lahko nekomu naredili krivico, zato pazite, kako se boste odzvali na celotno situacijo. Saj veste, da je vsak primer drugačen, zato ne preslikavajte svojih izkušenj na druge. V službi boste spoznali, da ste v prednosti, zato se utegnete navzeti prevzetnosti, kar pa bi lahko nekdo spretno izkoristil. Pazljivo! Na zasebnem področju se bo v sredini tedna nekaj zapletlo, kar boste lahko rešili le s spretno odločitvijo, za katero boste potrebovali kar nekaj poguma. Morda boste sprva še dvomili, vendar boste kaj kmalu ugotovili, da ste se odločili popolnoma pravilno. Proti koncu tedna vas čaka bolj umirjen čas, ki bo omogočil intuitivno razumevanje in delovanje v prid skupnih ciljev na vseh področjih.

Mesečni

V tem mesecu bo partnerstvo nedvomno osrednja tema vašega življenja. Tako vam kot vašim bližnjim se bo zdelo, da se vse neprestano vrti le okoli vaših čustev. Ali boste presrečno razlagali o vsem, kar se vam bo dogajalo ali pa boste iskali nasvete in tolažbo, ker ne bo vse potekalo po načrtu. Ničesar na ljubezenskem ali drugih področjih vašega življenja ne poskušajte doseči na silo, saj bi bili v tem primeru nedvomno razočarani. Pustite življenju, da samo ubere najboljšo pot in se le prepustite dogajanju. Enkrat in za vselej boste morali dojeti, da ne morete vedno vsega držati v svojih rokah. To je naporno tako za vas kot za vse, ki so del tega. Proti koncu meseca se vam bo kar naenkrat ponudila neka ugodna priložnost pri financah.

Devica je znamenje služenja, zato rada pomaga drugim, je pridna in ima visoko razvito delovno etiko. Je praktična, organizirana, logična in inteligentna. Do sebe in do drugih je zelo zahtevna. A visoka merila in kritičnost še najbolj škodujejo njej sami, saj si nenehno prizadeva doseči popolnost in je nesrečna, če ji pri tem spodleti. Ker le redko pokaže svoja čustva, Devica deluje zelo hladna in zadržana. Ima visoka moralna načela, katerih se tudi dosledno drži.

skromna, plaha, analitična, marljiva, bistra, urejena, razsodna, preveč kritična, vidi le podrobnosti, ne pa celotne slike

zemlja

Merkur

nikelj, živo srebro

žad, ahat

siva, svetlo modra, bela

računovodja, analitik, organizator, odvetnik, tajnik, kritik, inšpektor, programer, kiropraktik, zdravnik, zobozdravnik, lekarnar, veterinar, natakar

kolesarjenje, nogomet, vrtnarjenje, ročna dela, branje

predana, zvesta, tradicionalna, išče kvaliteto, počasi pokaže čustva

Kozorog, Bik, Rak, Škorpijon

5, 14, 23, 32, 41, 50

Sposojene vsebine