Devica
24. avgust - 22. september

Devica

Danes

Znašli se boste v družbi nadvse prijetnih ljudi. Po zelo dolgem času se boste spet sprostili, pozabili boste na prav vse skrbi. To bi lahko večkrat ponovili. Ne delajte se, da vas to ne zanima, saj na dnu srca točno veste, da se v dobri družbi dobro počutite tudi kadar niste preveč dobre volje.

Tedenski

Mikalo vas bo nekaj novega, vendar kar ne boste zbrali poguma, da bi storili kaj v tej smeri. Krepko boste morali vzeti stvari v svoje roke, če želite, da bodo rezultati vidni. Veste pa, da je tveganje vedno prisotno. V prvi polovici tedna boste razmišljali, ali se življenje odvija v smer, katero želite. Občutek boste imeli, da ste zašli s poti, vendar boste obenem tudi hvaležni, saj ste na njej ogromno pridobili. Sredina tedna bo zaznamovana s trdim delom v službi, časa za počitek pa kar ne bo. Delali boste cele dneve. Konec tedna se vam obeta nekoliko več miru, vendar pa se ne boste mogli izogniti prepirom s partnerjem. Pustite mu, da tudi on kdaj uveljavi svojo voljo. Komaj se boste umirili, že vas bo spet klicalo delo.

Mesečni

Umik se vam bo zdel še najpametnejša rešitev. Čeprav boste le s težavo odšli in pustili ljudi s svojimi mislimi, bo to res še najboljše za vas. Ne glede na to, kako močno se trudite, namreč ne morete priti do zaključka. Nikakor ne morete zadovoljiti potreb vseh. Na splošno pa bo mesec pri vas potekal precej mirno. Imeli boste veliko dela, kar vam bo pomagalo, da boste vsaj malce pozabili na težave. Partnerski odnos ne bo ravno na vrhuncu svojih moči, saj bodo prepiri in nesoglasja nekaj vsakdanjega. Bolj ko bo šel mesec proti sredini, težje bo za vaju. Samski pa v tem mesecu, še posebej v prvi polovici, nikar ne začnite razmerja z osebo, ki jo boste šele spoznali. Zapletite se le v primeru, če človeka dobro poznate. Malenkost bolj primerna za ljubezen bo druga polovica meseca, ko se bodo stvari postavile nazaj na svoje mesto.

Devica je znamenje služenja, zato rada pomaga drugim, je pridna in ima visoko razvito delovno etiko. Je praktična, organizirana, logična in inteligentna. Do sebe in do drugih je zelo zahtevna. A visoka merila in kritičnost še najbolj škodujejo njej sami, saj si nenehno prizadeva doseči popolnost in je nesrečna, če ji pri tem spodleti. Ker le redko pokaže svoja čustva, Devica deluje zelo hladna in zadržana. Ima visoka moralna načela, katerih se tudi dosledno drži.

skromna, plaha, analitična, marljiva, bistra, urejena, razsodna, preveč kritična, vidi le podrobnosti, ne pa celotne slike

zemlja

Merkur

nikelj, živo srebro

žad, ahat

siva, svetlo modra, bela

računovodja, analitik, organizator, odvetnik, tajnik, kritik, inšpektor, programer, kiropraktik, zdravnik, zobozdravnik, lekarnar, veterinar, natakar

kolesarjenje, nogomet, vrtnarjenje, ročna dela, branje

predana, zvesta, tradicionalna, išče kvaliteto, počasi pokaže čustva

Kozorog, Bik, Rak, Škorpijon

5, 14, 23, 32, 41, 50

Sposojene vsebine