Devica
24. avgust - 22. september

Devica

Danes

Napačno si boste razlagali namene neke osebe. Nekdo, ki ima o vas drugače dobro mnenje, pa bo zato dobil napačno predstavo o vas. Bodite pozorni na možne nesporazume. Za tiste, ki ljubezen svojega življenja še iščete, pa bo dan zelo ugoden in obetaven. Nekoga boste spoznali.

Tedenski

Danes boste zaradi domačih obveznosti pod hudim pritiskom. Razmislite, kaj bi morali ukreniti, da bi se vsaj delno rešili teh bremen. Prosite ostale družinske člane, da vam pomagajo. Kadar smo pod stresom, pogosto pozabimo, da bi si lahko poiskali pomoč. Ne čakajte, da vam jo bodo drugi ponudili sami od sebe.

Mesečni

Vsaj na začetku se izogibajte večjim naložbam na finančnem področju, ker bi se lahko znašli v minusu, kar pa ne bi tako zlahka preboleli. Veliko časa boste namenili razmišljanju o dosedanjih dosežkih, kar vas bo precej vznemirilo. Velik preboj v tem mesecu bo storjen na ljubezenskem področju, kjer se vam bodo pričele odpirati možnosti za resno čustveno razmerje. Začeli boste postavljati temelje za prehod iz faze zaljubljenosti v fazo partnerstva. V kolikor že imate partnerja, se bosta odločila za velik korak naprej, pri katerem boste imeli vso podporo vaših bližnjih. Veliko časa vam bo v tem mesecu vzelo sanjarjenje, kar sicer ni v vaši navadi. Pazite le, da boste ostali na realnih tleh.

Devica je znamenje služenja, zato rada pomaga drugim, je pridna in ima visoko razvito delovno etiko. Je praktična, organizirana, logična in inteligentna. Do sebe in do drugih je zelo zahtevna. A visoka merila in kritičnost še najbolj škodujejo njej sami, saj si nenehno prizadeva doseči popolnost in je nesrečna, če ji pri tem spodleti. Ker le redko pokaže svoja čustva, Devica deluje zelo hladna in zadržana. Ima visoka moralna načela, katerih se tudi dosledno drži.

skromna, plaha, analitična, marljiva, bistra, urejena, razsodna, preveč kritična, vidi le podrobnosti, ne pa celotne slike

zemlja

Merkur

nikelj, živo srebro

žad, ahat

siva, svetlo modra, bela

računovodja, analitik, organizator, odvetnik, tajnik, kritik, inšpektor, programer, kiropraktik, zdravnik, zobozdravnik, lekarnar, veterinar, natakar

kolesarjenje, nogomet, vrtnarjenje, ročna dela, branje

predana, zvesta, tradicionalna, išče kvaliteto, počasi pokaže čustva

Kozorog, Bik, Rak, Škorpijon

5, 14, 23, 32, 41, 50

Sposojene vsebine