Dvojčka
22. maj - 21. junij

Dvojčka

Danes

Dobro jutro bo poskrbelo, da se boste znebili pesimizma in nakopičene negativne energije. Danes boste zelo družabni in vaše dobro razpoloženje bo pravi magnet za pozitivne ljudi. Obetajo se vam nova poznanstva. Tudi večer bo minil v znamenju dobre volje, preživeli ga boste v krogu družine.

Tedenski

Danes boste zelo napeti in pod stresom. Že zjutraj se boste spustili v besedni dvoboj z vašim partnerjem. To vas bo precej pretreslo in zato boste tudi v družbi prijateljev razmišljali o tem, kar pa bo lahko povzročilo prepir tudi med vami. Danes se raje umaknite v samoto.

Mesečni

V tem mesecu boste imeli občudovanja vreden zanos. Še sami velikokrat ne boste vedeli, od kod vam vsa energija. Toda bolj ko se bo bližal konec meseca, bolj boste čutili posledice od prekomernega izčrpavanja. Takrat bi bilo zelo priporočljivo, da bi šli v naravo. Odpravite se v počitniško hišico in preživite konec tedna s partnerjem, prijatelji ali sami. To bo še najbolj zaleglo. Večkrat si za sprostitev privoščite večerjo, saj ste gurman, ki se ob dobri hrani najbolj sprosti. Pred nečem si boste zatiskali oči in tudi to vam bo pobralo veliko energije, saj bo prisotno prepričevanje samega sebe. Za vas bi bilo najbolje, da bi se čim prej soočili z dejstvi, odpustite in pojdite dalje. V nasprotnem primeru vas bo razjedala želja po maščevanju.

Zaradi obilice talentov in interesov je za Dvojčka značilno, da je razpet med več stvari naenkrat. To je tudi razlog, da običajno nobenega področja ne obvlada popolnoma. Stalno išče in zbira informacije, ki so hrana za njegov intelekt. Je jasnega uma, vsestranski, zabaven ter poln življenja in idej. Zaradi svoje živahnosti je Dvojček središče pozornosti vsake zabave. Poleg tega, da se je nanj težko zanesti, ga je zaradi njegove dvojnosti včasih tudi težko razumeti. Spremembe v njegovem vedenju oziroma razpoloženju so lahko nenadne.

prilagodljivi, mnogostranski, komunikativni, želijo pestrost v življenju, mladostni, dvolični, površni, igrivi, radovedni

zrak

Merkur

živo srebro

turmalin, ahat

rumena, oranžna, modra, siva

novinar, tekstopisec, pisatelj, jezikoslovec, logoped, knjižničar, napovedovalec, komentator, prodajalec, voznik, poštar, borzni posrednik, psihiater, psiholog

učenje jezikov, pisanje, gimnastika, plavanje, skupinski športi

spogledljiv, pozoren, občutljiv, težko izraža čustva

Lev, Tehtnica, Vodnar, Oven

5, 14, 23, 32, 50, 68

Sposojene vsebine