Dvojčka
22. maj - 21. junij

Dvojčka

Danes

Danes bo nadvse primeren dan za nakup trajnih stvari, zato prenehajte oklevati in se lotite tistega, kar ste si zadali. Vendar pa se kljub temu pazite naivnosti in glejte, da ne boste kupili mačka v žaklju. Proti večeru pa se le posvetite vašim najdražjim, saj že komaj čakajo, da se jim boste pridružili.

Tedenski

Vaš pesimizem bo naredil ogromno škode tako na poslovnem kot zasebnem področju. Zato se še pravi čas vzemite v roke in se prepričajte v dobro. Skušajte se osredotočiti na pozitivne plati dogajanja, saj boste tako neprimerno bolj uspešni. V sredini tedna bo nastala neka težava glede vaših financ. Lahko da boste močno nezadovoljni s stanjem na bančnem računu ali pa vas bo nekdo zaprosil za denar, ki ga boste brez pomisleka posodili. Glejte, da človeku res zaupate, saj ga v nasprotnem primeru nikoli več ne boste videli. Ker boste živčni in nemirni, se boste zapletli v nek konflikt v službi, v katerega pa se bo vmešala še tretja oseba. Pazite na besede, saj gre za ljudi, s katerimi si delite svoj vsakdan. Če ne bo šlo drugače, se obrnite na nadrejene.

Mesečni

To bo za vas eden najbolj romantičnih in strastnih mesecev v letu. Še posebno, ko bo Venera vstopila v vaše znamenje, boste nadvse strastni in čutni. V ospredju bodo čustvene potrebe, zato bo veliko božanja in crkljanja. Partner bo nad tem sprva navdušen, nato pa se mu bo vse skupaj zdelo že odveč. Menil bo, da se premalo posvečate praktičnim zadevam, vendar se ne boste veliko ozirali na to. Sredina meseca bo v službi zaznamovana z nemiri in nesoglasji. Tako z nadrejenimi kot sodelavci ne boste našli skupnega jezika. Brzdajte svojo jezo, saj niste na mestu, kjer bi lahko govorili brez dlake na jeziku. Vaše zdravje bo trdno, prav tako boste imeli veliko energije. Sprostite jo prek raznih zimskih športih, ki vas kar kličejo na svež zrak. Blagodejno bo vplivalo na vašega duha.

Zaradi obilice talentov in interesov je za Dvojčka značilno, da je razpet med več stvari naenkrat. To je tudi razlog, da običajno nobenega področja ne obvlada popolnoma. Stalno išče in zbira informacije, ki so hrana za njegov intelekt. Je jasnega uma, vsestranski, zabaven ter poln življenja in idej. Zaradi svoje živahnosti je Dvojček središče pozornosti vsake zabave. Poleg tega, da se je nanj težko zanesti, ga je zaradi njegove dvojnosti včasih tudi težko razumeti. Spremembe v njegovem vedenju oziroma razpoloženju so lahko nenadne.

prilagodljivi, mnogostranski, komunikativni, želijo pestrost v življenju, mladostni, dvolični, površni, igrivi, radovedni

zrak

Merkur

živo srebro

turmalin, ahat

rumena, oranžna, modra, siva

novinar, tekstopisec, pisatelj, jezikoslovec, logoped, knjižničar, napovedovalec, komentator, prodajalec, voznik, poštar, borzni posrednik, psihiater, psiholog

učenje jezikov, pisanje, gimnastika, plavanje, skupinski športi

spogledljiv, pozoren, občutljiv, težko izraža čustva

Lev, Tehtnica, Vodnar, Oven

5, 14, 23, 32, 50, 68

Sposojene vsebine