Kozorog
22. december - 20. januar

Kozorog

Danes

Pred vami je nadvse družaben dan, v kolikor ne boste ostali doma in kuhali mule. Saj veste, da s tem ne morete ničesar več doseči. Neprimerno bolje bi bilo, da bi prevzeli odgovornost za obnašanje in pozabili na vse zamere, ki tako ali tako niso več pomembne. Mislite na zdravje.

Tedenski

Teden bo napolnjen s pozitivno energijo. Imeli je boste na pretek, omogočala pa vam bo lažjo izpolnitev marsikatere obveznosti. V prvi polovici tedna vam bo uspelo skoraj vse, česar se boste lotili. Zavedati pa se morate, da bo vse odvisno od vas. Z osebnostjo, ki jo premorete in neustavljivo močjo, ki jo imate le vi, skorajda ni stvari, ki je ne bi mogli doseči. Zato le pogumno in samozavestno stopajte po začrtani poti. Če boste disciplinirani, boste zelo hitro uzrli rezultate svojega dela. Pazite se le površnosti. Sredina tedna se bo vrtela predvsem okoli ljubezni. S partnerjem bosta povezana, kot že dolgo ne. Skoraj vsak prost trenutek bosta preživela skupaj. Posvetite pa se tudi pravnim zadevam, ki se bodo pojavile proti koncu tedna in jih čim prej razrešite.

Mesečni

Nagradite se za uspešno opravljeno delo in ne bodite tako zahtevni do sebe. Privoščite si več oddiha, saj boste le tako pripravljeni na nove obveznosti in dolžnosti, ki bodo prišle. Pred vami je mesec, ki bo prav čudovit, če si ga boste kot takega pričarali. Vezani boste uživali v družbi partnerja, zdelo se vam bo celo, da sta rojena drug za drugega, kar bo lahko sprožilo kar nekaj novih skupnih načrtov. Malenkost stresni pa bodo lahko le dnevi v sredini meseca, ko se boste znašli v navskrižju s članom družine, vendar bodo nesporazumi prej ali slej razrešeni. V službi vas bodo seznanili z mnogimi novostmi, obenem pa boste zaključevali nekaj, na čemer že dolgo delate. Uspešen zaključek vam bo prinesel tudi mnogo finančnih koristi.

Kozorog velja za najbolj ambicioznega med znamenji, čeprav navzven tega običajno ne kaže. Ko se pojavi priložnost, nikoli ne čaka, ampak jo zgrabi z obema rokama. Vsak korak bo temeljito premislil in trdo garal za svoj cilj, zato mu uspeh ne uide. Rad uživa sadove svojega dela – slavo, ugled in denar. Zaradi praktičnosti Kozorogu primanjkuje čustvenosti, vsaj navidezno. V odnose vstopa previdno in se ne sili tja, kjer ni zaželen.

preudaren, ambiciozen, delaven, discipliniran, organiziran, tradicionalen, pesimističen, skop, godrnjav, prizadeven, skrben

zemlja

Saturn

svinec

oniks, turkiz, ametist

rjava, siva, črna

ekonomist, knjigovodja, inženir, geolog, politik, fizik, astronom, trener, zobozdravnik, menedžer, nepremičninski agent

pohodništvo, plezanje, tek, glasba

predan, obziren, skrben, razumski, premalo čustven

Bik, Devica, Škorpijon, Ribi

1, 4, 8, 10, 13, 17, 19, 22, 26

Sposojene vsebine