Kozorog
22. december - 20. januar

Kozorog

Danes

Pred vami je dan, ko se boste končno lahko malce sprostili in umirili. Teden je bil naporen in danes si privoščite počitek, uživanje in druženje. Delajte samo tisto, kar radi delate. Pred vami je tudi neka nova priložnost, zgrabite jo. Čeprav se vam je do danes nekaj zdelo nemogoče, se bo to nocoj spremenilo.

Tedenski

V službi se boste še vedno soočali s težavami. Težave, ki ste si jih nakopali prejšnji teden, boste rešili le z razumom in prijazno besedo. Bodite prijazni do sodelavcev in pazite na svoje obnašanje, kajti verjetno poznate rek, da kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. Takrat vam ne bo prijetno.

Mesečni

Na začetku meseca vam bo primanjkovalo idej, česar sicer niste vajeni. Občutek boste imeli, kot da ste se znašli v črni luknji. Vendar se ne bojte, kajti v sredini meseca boste ponovno zašli v ustaljene tire, z vsemi starimi in novimi plodnimi idejami vred. Neplodni čas pa poskusite čim bolj izkoristiti za sprostitev. Opravljajte praktična dela, kjer ne boste potrebovali svoje domišljije. Če imate partnerja, vas bo zaradi obilice dela obtoževal, da ga zanemarjate. In ne bo se motil. Če boste le lahko, si vzemite nekaj več časa zanj. Saj veste, kako hitro se odnos lahko uniči in kako težko ga je ponovno pridobiti nazaj. V kolikor partnerja nimate, boste spoznali neko novo osebo, na katero boste neprestano mislili. Če boste potrpežljivi, boste morda dobili kaj več kot le poglede.

Kozorog velja za najbolj ambicioznega med znamenji, čeprav navzven tega običajno ne kaže. Ko se pojavi priložnost, nikoli ne čaka, ampak jo zgrabi z obema rokama. Vsak korak bo temeljito premislil in trdo garal za svoj cilj, zato mu uspeh ne uide. Rad uživa sadove svojega dela – slavo, ugled in denar. Zaradi praktičnosti Kozorogu primanjkuje čustvenosti, vsaj navidezno. V odnose vstopa previdno in se ne sili tja, kjer ni zaželen.

preudaren, ambiciozen, delaven, discipliniran, organiziran, tradicionalen, pesimističen, skop, godrnjav, prizadeven, skrben

zemlja

Saturn

svinec

oniks, turkiz, ametist

rjava, siva, črna

ekonomist, knjigovodja, inženir, geolog, politik, fizik, astronom, trener, zobozdravnik, menedžer, nepremičninski agent

pohodništvo, plezanje, tek, glasba

predan, obziren, skrben, razumski, premalo čustven

Bik, Devica, Škorpijon, Ribi

1, 4, 8, 10, 13, 17, 19, 22, 26

Sposojene vsebine