Kozorog
22. december - 20. januar

Kozorog

Danes

V drugi polovici dneva boste občutili vpliv Lune, kar s pridom izkoristite. Vaše intelektualne sposobnosti bodo na samem vrhuncu, zato se boste z lahkoto poglabljali v stvari, ki vam sicer poberejo precej energije. Prijatelji čakajo na vas, zato jih danes nikar ne razočarajte.

Tedenski

Od vas je odvisno, kakšen teden boste imeli. Malokdaj imate toliko vpliva na dogajanje, zato ne zamudite priložnosti. Imeli boste veliko pozitivne energije, kar bo dodatno vplivalo na odlične pogoje za uspeh. Zapomnite si, da kolikor boste vložili, toliko boste iztržili. Zato se splača še posebej potruditi. V sredini tedna se boste lotili nekega pospravljanja. Najverjetneje bo šlo predvsem za odpravljanje motečih dejavnikov v vašem življenju. Tu gre lahko za preživete čustvene vzorce, ki vam ne koristijo več. V službi se vam obeta precej naporen teden, saj boste morali pokazati vse svoje spretnosti. Če boste uspešni, vas čaka nagrada, ki je še dolgo ne boste pozabili. Obeta se vam namreč napredovanje, ki bo bogato finančno nagrajeno.

Mesečni

Čaka vas precej naporen mesec, ko vam ne bo manjkalo obveznosti vseh vrst. Dela boste imeli čez glavo, prav tako pa skrbi. Nekdo vam je predal pomembno nalogo in strah vas je, da je ne boste izpeljali tako, kot je treba. Nima smisla, da se že sedaj obremenjujete za prihodnost. Delajte, obenem pa se prepustite toku in videli boste, kam vas bo pripeljalo. Zaradi dela bodo vajini skupni trenutki s partnerjem redki, kar bo posledično pripeljalo do konfliktov. Prikažite mu situacijo takšno, kakršna je, in razumel vas bo. Nikar pa se ne zaprite vase in oddaljite od njega, ker s tem ne boste ničesar rešili. Psihično in fizično boste zelo močni, prav takšno pa bo tudi vaše zdravje. Ne zanemarite rednega gibanja na svežem zraku, kar vam bo pomagalo, da se boste uspešno prebili skozi težave.

Kozorog velja za najbolj ambicioznega med znamenji, čeprav navzven tega običajno ne kaže. Ko se pojavi priložnost, nikoli ne čaka, ampak jo zgrabi z obema rokama. Vsak korak bo temeljito premislil in trdo garal za svoj cilj, zato mu uspeh ne uide. Rad uživa sadove svojega dela – slavo, ugled in denar. Zaradi praktičnosti Kozorogu primanjkuje čustvenosti, vsaj navidezno. V odnose vstopa previdno in se ne sili tja, kjer ni zaželen.

preudaren, ambiciozen, delaven, discipliniran, organiziran, tradicionalen, pesimističen, skop, godrnjav, prizadeven, skrben

zemlja

Saturn

svinec

oniks, turkiz, ametist

rjava, siva, črna

ekonomist, knjigovodja, inženir, geolog, politik, fizik, astronom, trener, zobozdravnik, menedžer, nepremičninski agent

pohodništvo, plezanje, tek, glasba

predan, obziren, skrben, razumski, premalo čustven

Bik, Devica, Škorpijon, Ribi

1, 4, 8, 10, 13, 17, 19, 22, 26

Sposojene vsebine