Oven
21. marec - 20. april

Oven

Danes

Danes boste še posebej nagnjeni k trmoglavosti in pesimizmu. Ne silite z glavo skozi zid, četudi boste imeli prav. Resnica tokrat nikakor ne bo zmagala. Ne glede na to, da bo čas primeren za objektivno presojo in razumevanje, se marsikdo v vaši okolici ne bo obnašal tako.

Tedenski

Na trenutke boste v tem tednu prav melanholično razpoloženi. Skakali boste iz ene skrajnosti v drugo, kar bo močno utrudilo tako vaše telo kot vašega duha. Iz odličnega razpoloženja se boste kar naenkrat prelevili v nergača, ki se bo vtaknil v vsako malenkost. Brzdajte svoj jezik, da ne boste nekomu povzročili nepopravljive škode, poleg tega pa veste, da se besede in dejanja lahko kaj hitro vrnejo kot bumerang. Tudi v službi se ne boste spopadali ravno z delom, ki bi vas veselilo. Pravzaprav boste do njega čutili vedno večji odpor, zaradi česar boste vse manj produktivni. Skušajte ga premagati, saj se bo z zmanjšanjem vaše storilnosti, zmanjšal tudi finančni dotok. Razmislite, kaj vas veseli in kaj si želite početi v življenju.

Mesečni

Čaka vas precej naporen mesec, ko vam ne bo manjkalo obveznosti vseh vrst. Dela boste imeli čez glavo, prav tako pa tudi skrbi. Nekdo vam je predal pomembno nalogo in strah vas je, da je ne boste izpeljali tako, kot je naročil. Nima smisla, da se že sedaj obremenjujete za prihodnost. Delajte, obenem pa se prepustite toku in videli boste, kam vas bo pripeljalo. Zaradi dela bodo vajini skupni trenutki s partnerjem redki, kar bo posledično pripeljalo do konfliktov. Prikažite mu realno situacijo, razumel vas bo. Nikar pa se ne zaprite vase in se ne oddaljite od njega, ker s tem ne bi ničesar rešili. Psihično in fizično boste zelo močni, prav takšno pa bo tudi vaše zdravje. Ne zanemarite rednega gibanja na svežem zraku, ker vam bo pomagalo, da se boste uspešno prebili skozi vse težave.

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

energičen, dinamičen, raziskujoč, pustolovski, sebičen, vihrav, nepremišljen

ogenj

Mars

železo

ametist, diamant

rdeča, bela

profesionalni športnik, trener, direktor/vodja, borzni posrednik, prodajalec, frizer, vizažist, predstavnik za odnose z javnostmi, zobozdravnik, policijski načelnik, vojaški častnik, odvetnik, programer

tek, borilni športi, tenis, ples

velik osvajalec, posesiven, ljubosumen, ljubljeno osebo bo vedno branil oziroma se postavil zanjo

Dvojčka, Lev, Strelec, Vodnar

9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Sposojene vsebine