Oven
21. marec - 20. april

Oven

Danes

Tako zelo ste navezani na neke spomine, čustva ali celo razmerje iz preteklosti, da vam to dela težave v sedanjosti. Neodločni boste, razpoloženje vam bo nihalo, kar bo lahko razlog za nekatere nepričakovane spremembe v vašem partnerskem odnosu. Dvome raje zadržite zase.

Tedenski

Zapletli se boste z nekom, kar naenkrat pa ne boste vedeli, kako se izmotati iz vsega skupaj. Uporabite kar se da razumski pristop, predvsem pa drugim ne počnite tistega, kar ne želite, da bi oni počeli vam. Saj veste, da se vedno vse povrne. V službi v prihodnjih dneh ne bo nikakršnih težav, saj bo delo rutinsko in prav na tak način ga boste tudi opravljali. Čeprav boste z nadrejenimi prišli do nekega nesoglasja, ga boste rešili, še preden bi se lahko zares zapletlo, kar bo občudovanja vredno. Uporabili boste pristop navdihnjen s humorjem. Z nasmehom na obrazu boste lahko dosegli vse. Glejte pa, da v prihodnosti ne bo več prišlo do podobnih zapletov, saj morda ne boste imeli vedno take sreče. Za konec tedna si boste zaželeli samote.

Mesečni

V ljubezni se vam v prvi polovici meseca ne obeta nič novega. Nič se ne bo premaknilo, kar vas bo spravljalo ob živce, saj si boste na vso moč želeli sprememb. Na trenutke boste tudi osamljeni, kar vam bo še dodatno jemalo energijo. Če imate partnerja, se ne boste mogli izogniti določenim prepirom. Že v drugem tednu pa bo vaše počutje precej boljše. Zabavali se boste s partnerjem ali prijatelji, kar bo prava osvežitev. Spoznali boste, da se znate še vedno do solz nasmejati, le skrbi morate dati na stran. Z nekom boste kovali pomembne načrte. Lahko da se boste podali na potovanje ali pa le na kratke počitnice. Večkrat v mesecu boste dneve popestrili z raznimi konflikti, najverjetneje z domačimi. Jasno določite meje. V službi bo vse potekalo gladko.

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

energičen, dinamičen, raziskujoč, pustolovski, sebičen, vihrav, nepremišljen

ogenj

Mars

železo

ametist, diamant

rdeča, bela

profesionalni športnik, trener, direktor/vodja, borzni posrednik, prodajalec, frizer, vizažist, predstavnik za odnose z javnostmi, zobozdravnik, policijski načelnik, vojaški častnik, odvetnik, programer

tek, borilni športi, tenis, ples

velik osvajalec, posesiven, ljubosumen, ljubljeno osebo bo vedno branil oziroma se postavil zanjo

Dvojčka, Lev, Strelec, Vodnar

9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Sposojene vsebine