Oven
21. marec - 20. april

Oven

Danes

Zdelo se vam bo, da pričakujete preveč. Na področju poslovanja ste si zadali cilj, ki trenutno ni uresničljiv. Spoznanje bo danes morda malce boleče. Ne obupajte. Pred vami je odlično obdobje, zato poizkušajte še naprej. Na področju dela lahko kmalu pričakujete mamljivo ponudbo. Svetujemo vam, da jo podrobno pregledate. Vsekakor jo boste sprejeli, toda le zato, ker boste želeli nekomu ustreči.

Tedenski

V tem tednu se posvetite predvsem sebi in družini. V zadnjem času namreč preveč zanemarjate vaše odnose, kar počasi že kaže prve posledice. Še posebej prisluhnite nekomu, ki ima za vas posebno novico, pa si vse do sedaj še niste vzeli dovolj časa, da bi se mu posvetili. Na delovnem mestu pa vas čaka kar nekaj sprememb, nad katerimi ne boste najbolj navdušeni. S sodelavci se čim prej pogovorite, saj bo morda še obstajala možnost, da spremenite nadaljnji potek dogajanja, če je potrebno, pa stopite do nadrejenih. V partnerstvu boste prišli do težkega spoznanja, ki vam bo jemalo energijo. Čim prej se pogovorite s partnerjem o nastali situaciji, svojih čustev in občutkov pa nikar ne tlačite v sebi.

Mesečni

Za vas bo to mesec vračanja v preteklost. Tokrat boste imeli kar nekaj opraviti s tem. Na primer v obliki pogovora o koreninah, sorodstvu, otroštvu, pa tudi o nepremičninskih temah, ki lahko nekoč prinesejo težave. Pomembno je, da se že sedaj pogovorite o tem in prav to bo vaš namen. Čas je precej ugoden za dober razplet, precej razbremenjeni boste in lažje se boste odpravili naprej. Odgovornosti v službi oz. karieri je vedno več, poskusite kaj napraviti na področju razporejanja časa, da vas napetosti ne povozijo. S strani šefov pretiranega razumevanja ne morete pričakovati, toda prihajajo boljši časi. Na srčnem področju pa bo pestro. Nikakor ne boste osamljeni, na določene trenutke vas bo to celo zmotilo.

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

energičen, dinamičen, raziskujoč, pustolovski, sebičen, vihrav, nepremišljen

ogenj

Mars

železo

ametist, diamant

rdeča, bela

profesionalni športnik, trener, direktor/vodja, borzni posrednik, prodajalec, frizer, vizažist, predstavnik za odnose z javnostmi, zobozdravnik, policijski načelnik, vojaški častnik, odvetnik, programer

tek, borilni športi, tenis, ples

velik osvajalec, posesiven, ljubosumen, ljubljeno osebo bo vedno branil oziroma se postavil zanjo

Dvojčka, Lev, Strelec, Vodnar

9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Sposojene vsebine