Oven
21. marec - 20. april

Oven

Danes

Danes boste neprestano v gibanju, saj boste želeli dan izkoristiti do zadnje minute. Stvari se vam bodo dogajale tudi praktično kar same od sebe in to vas bo razveselilo. Na zasebnem področju pa je napočil čas za težko pričakovane spremembe, nad katerimi boste presenečeni.

Tedenski

Zadnje čase je v vašem življenju preveč stresa, zato si morate nujno poiskati nek konjiček, s katerim se boste sprostili in odgnali vsakdanje skrbi. Obenem pa bi bilo dobro tudi, da naredite več za svoje telo. Skrajni čas je že, da spremenite svoj jedilnik, saj vam dolgoročno uživanje tako nezdrave prehrane lahko resno škoduje. Otresite se balasta, ki ga ne potrebujete. Prav tako pa naredite v svojem zasebnem življenju. Okoli vas se je nabrala množica ljudi, ki jih ne potrebujete. Le energijo vam jemljejo. Zato začnite razločevati med stvarmi, ki so v življenju resnično potrebne. Komaj boste čakali na konec tedna, ko boste ponovno videli ljubljeno osebo. Čas je, da stopite iz teme in ji zaupate svoja čustva.

Mesečni

Ta mesec se boste večkrat znašli v čustveni stiski. Vedite, da niste sami, saj imate okoli sebe ogromno prijateljev, ki vam lahko pomagajo. Vse, kar morate storiti je, da jih pokličete. Z veseljem vam bodo priskočili na pomoč z nasveti in pogovorom. V službi boste, še posebno v prvi polovici meseca, želeli dobiti odgovore na določena vprašanja, ki pa bodo naletela na gluha ušesa. Odgovore vam lahko poda le oseba, ki je za to področje odgovorna, zato se obrnite nanjo. V sredini meseca vas bo prevzela želja po materialnih dobrinah. Iz tega razloga boste v službi preživeli še več časa kot navadno. Kmalu boste spoznali, da visoka plača ni dovolj za ceno, ki jo morate plačati. Zanemarjate svojega partnerja in nasploh družabno ter družinsko življenje.

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

energičen, dinamičen, raziskujoč, pustolovski, sebičen, vihrav, nepremišljen

ogenj

Mars

železo

ametist, diamant

rdeča, bela

profesionalni športnik, trener, direktor/vodja, borzni posrednik, prodajalec, frizer, vizažist, predstavnik za odnose z javnostmi, zobozdravnik, policijski načelnik, vojaški častnik, odvetnik, programer

tek, borilni športi, tenis, ples

velik osvajalec, posesiven, ljubosumen, ljubljeno osebo bo vedno branil oziroma se postavil zanjo

Dvojčka, Lev, Strelec, Vodnar

9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Sposojene vsebine