Oven
21. marec - 20. april

Oven

Danes

Danes se boste izgubili v pospravljanju in urejanju doma, zvečer pa boste romantično razpoloženi. Partnerju boste pripravili nekaj posebnega, saj mu boste želeli izpovedati svoja čustva. Ker ne boste točno vedeli, kako začeti, boste že čez dan čutili metuljčke v trebuhu. Samo prepustite se mu.

Tedenski

Predolgo ste čakali, zato so možnosti za izbiro omejene. Čas je, da se naučite stvari lotevali čim prej, saj bo šlo v nasprotnem primeru marsikaj kar mimo vas. Na delovnem mestu vam bodo ponudili možnost za napredovanje ali pa dodatno izobraževanje, ki vam lahko odpre neka vrata. Ponudbe nikar ne zavrzite. Druga polovica tedna bo potekala precej umirjeno, z navdušenjem se boste pripravljali na neko praznovanje. Opravili boste še zadnje obveznosti. Ker vam bo zmanjkovalo časa, bi bilo dobro, da koga poprosite za pomoč. Dobili jo boste, če boste le rekli. V službi bo vse usmerjeno v načrtovanje projektov, zato uporabite svoje ideje in kreativnost. Vse je odvisno od tega, kako si boste stvari zastavili. Ne pustite, da kdo prevzame vaše delo.

Mesečni

V tem mesecu boste morali večkrat popustiti kot običajno, če boste želeli doseči določene spremembe. To vas bo že v prvi polovici pošteno spravljalo ob pamet, saj se vam bo zdelo, da nihče ne posluša, kaj šele upošteva vaših želja. Glejte dolgoročno, saj si boste s kompromisi odprli marsikatera vrata. Šele ko boste enkrat na primerni poziciji, boste vaše potrebe in želje lahko javno razglašali. Sredina meseca bo predvsem burna na zasebnem področju, saj se vam obetajo neke spremembe, ki pa se ne bodo nujno zgodile ravno v ljubezni. Lahko da se bo nanašalo na družinsko ali prijateljsko področje. Situacija se bo hitro pomirila in sprejeli boste dejstva takšna, kakršna so. Konec meseca vam bodo nekje ponudili nek izziv, ki vam bo vzel ogromno časa.

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

energičen, dinamičen, raziskujoč, pustolovski, sebičen, vihrav, nepremišljen

ogenj

Mars

železo

ametist, diamant

rdeča, bela

profesionalni športnik, trener, direktor/vodja, borzni posrednik, prodajalec, frizer, vizažist, predstavnik za odnose z javnostmi, zobozdravnik, policijski načelnik, vojaški častnik, odvetnik, programer

tek, borilni športi, tenis, ples

velik osvajalec, posesiven, ljubosumen, ljubljeno osebo bo vedno branil oziroma se postavil zanjo

Dvojčka, Lev, Strelec, Vodnar

9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Sposojene vsebine