Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

Premišljevali boste o poslovni priložnosti, ki pa je žal ne boste izkoristili. Predajali se boste dvomom in sumničenju. V resnici bodo dvomi nerealni, saj bi s tem projektom lahko dosegli veliko več, kot si mislite. Dobro premislite. Ali zares želite izgubiti takšno priložnost? Priporočamo vam objektiven pogled na situacijo. Svetujemo vam, da za nasvet prosite osebo, ki ji zaupate. Počutje bo danes odlično.

Tedenski

V tem tednu se boste posvetili predvsem delu. Še posebej, če boste pričeli z delom na novem delovnem mestu, vam bo to vzelo ogromno energije, vendar to še ne pomeni, da vam je bo primanjkovalo. Na zalogi je boste imeli še ogromno, zato nikar ne varčujte z njo. Če ste sveže zaljubljeni, bo to čudovit teden za vas. Izžarevali boste nekaj, čemur se bo lahko le malokdo uprl, zato boste nadvse zaželeni tudi med prijatelji, ki se kar ne bodo naveličali vaše družbe. Skupaj boste doživeli veliko novega, kar se vam bo za vedno vtisnilo v spomin. V sredini tedna vas bo morda samo zdravje prisililo v to, da boste začeli razmišljati o opustitvi določenih razvad, ki vam dolgoročno lahko nakopljejo veliko težav.

Mesečni

V tem mesecu se boste sicer bolj kot s seboj ukvarjali z drugimi, a dokler znate tako dobro ukazovati, ne bo hudega. Vsakomur boste znali določiti pravilno mesto v sistemu in ceno, tako da kakšnega nezadovoljstva niti ni videti, sicer pa ljudje radi vidimo, če nas vodi kdo, ki ve, kaj hoče in kaj je najbolje za dobrobit vseh. Pazite pa le, da se to ne spremeni v agresivnost, s tem bi si naredili veliko škode. Ljubezenske zadeve bodo tokrat bolj v ozadju, saj ne boste imeli volje za harmonijo in dogovore. Sicer pa bo mesec pester na finančnem področju, kjer boste sprejeli zanimive odločitve. Kakorkoli se boste odločili, bo dobro za vas, saj boste zelo preudarni.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine