Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

Vaša neodločnost bo v teh dneh, še posebej danes, prišla precej do izraza. Marsikdo vas bo označil za hinavca. To vas bo prizadelo, vendar če se boste ozrli na svoje obnašanje, boste ugotovili, da imajo ti ljudje še kako prav. Pazite vsaj na to, da ne boste prizadeli nekoga, ki vam je blizu. Škoda bi bila nepopisna.

Tedenski

Teden boste začeli dobro predvsem na poslovnem področju, saj bo ponedeljek nadvse primeren za poslovne in tudi druge dogovore, prevladoval pa bo tudi ugoden čas za zbrano intelektualno delo. V sredini tedna se boste posvečali predvsem zasebnemu oziroma čustvenemu področju, saj bo vaša občutljivost izostrena, poudarjena pa bo tudi potreba po pripadnosti. V partnerstvu utegne priti do izraza vaša preobčutljivost, zaradi česar boste prepirljivi in zamerljivi. Naučite se sprotnega odpuščanja, saj si boste z zamerami počasi načeli odnos. Na splošno bo še posebej sredina tedna primerna za druženja vseh vrst, kar boste s pridom izkoristili. V ozračju bo idealizem, ki bo omogočal razvoj in rast na vseh področjih. Za konec tedna se ne bo vse odvijalo po načrtih.

Mesečni

Na začetku meseca vam bo primanjkovalo idej, česar niste vajeni. Občutek boste imeli, da ste se znašli v črni luknji brez izhoda. Vendar se ne bojte, kajti v sredini meseca boste ponovno zašli v ustaljene tire, z vsemi starimi in novimi plodnimi idejami vred. Neplodni čas pa poskusite čim bolj izkoristiti za sprostitev oziroma opravite praktična dela, kjer ne boste potrebovali svoje domišljije. Če imate partnerja, vas bo zaradi obilice dela obtoževal, da ga zanemarjate. In ne bo se motil. Če se le da, si vzemite več časa zanj. Saj veste, kako hitro se lahko odnos ohladi in kako težko je spet vzpostaviti ravnovesje. V kolikor partnerja nimate, boste spoznali neko novo osebo, na katero boste neprestano mislili. Če boste potrpežljivi, boste morda prejeli nekaj več kot poglede.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine