Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

Na trenutke se zdi, kot da vas je strah nečesa, s tem pa povzročate le še več strahu. Ustavite se in za trenutek razmislite o vaših uničujočih misli. Skrajni čas je, da si povrnete izgubljeno samozavest, saj vas potem nič več ne bo moglo spraviti iz tira. Poskrbite za precejšnjo mero gibanja.

Tedenski

Malce bolj sproščeno vzdušje v prvih dneh tedna vas bo navdajalo z mirom. Morda vam bo celo uspelo ponovno najti duševni mir, ki ga tako močno potrebujete. Ne dovolite, da bi vas karkoli vrglo iz tira in ostanite močni. Na splošno ste v zelo plodnem in ustvarjalnem obdobju, ki bi ga bilo škoda zavreči. Ideje in razne kreacije bodo kar skakale iz vaših misli, zato jih nikar ne držite v ozadju. Jasno in odločno jih predstavite tako sodelavcem kot nadrejenim in poželi boste uspeh. V sredini in proti koncu tedna si privoščite nekaj več spontanosti, saj ste preveč zahtevni tako do sebe kot do drugih. Zadihajte in dajte na stran potrebo po disciplini, vsaj za kakšen dan. Morda pa boste v vaše življenje priklicali nekaj, kar vam bo ogrelo srce.

Mesečni

Zamislili ste si drugače, kot se je na koncu vse skupaj izkazalo, vendar nikar ne bodite zdaj slabe volje. Izkoristite situacijo in skušajte iz nje potegniti le najboljše. Tako ali tako pa boste imeli v prihajajočem mesecu veliko možnosti za popravke. Prva dva tedna v mesecu vam bosta nadvse naklonjena, saj se vam obeta uspeh na vseh področjih. Če v ljubezni ne boste posesivni in trmasti, bosta s partnerjem preživljala prav čudovite trenutke. Samski pa se le udeležujte družabnih dogodkov, saj ne boste vedno odšli sami domov. V službi boste še posebej v sredini meseca zelo občutljivi in konfliktni. Zapletli se boste v nek prepir, nato pa stisnili rep med noge. Raje se pogovorite in stvari pridite do dna. Proti koncu meseca boste imeli ogromno dela, še posebej če se boste lotili neke prenove.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine