Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

Ne bodite kritični, če ne boste imeli boljše rešitve. Bodite kreativni. Pri tem pa se sprostite in pustite domišljiji prosto pot, svoje ideje pa samozavestno in pogumno uporabite. Morda se boste tako dokopali do ustrezne rešitve. Najverjetneje bo v poštev prišla ravno tista, ki jo boste podcenjevali.

Tedenski

Že v začetku tedna vas na službenem področju čakajo novi izzivi. Nadrejeni vam bo predlagali izobraževanje ali neko izpopolnitev, morda celo specializacijo. Naporno bo, vendar se vam predlagano splača sprejeti, saj si tako lahko odprete mnoga vrata. V sredini tedna si boste pred nečim zatiskali oči. Lahko da to počnete že nekaj časa, sedaj pa je napočil čas, da se odkrito in pogumno soočite z dejanskim stanjem. Če boste storili tako, boste olajšani vsakršnega bremena. V kolikor boste ta teden zmerni na vseh področjih, lahko pričakujete uspeh. Večina stvari, ki se jih boste lotili, vam bo uspela. To vam bo dalo novega elana in še več motivacije, posledično pa večje zadolžitve in več uspehov. Na ljubezenskem področju lahko pričakujete začetek novega poglavja.

Mesečni

To bo za vas eden najbolj romantičnih in strastnih mesecev v letu. Še posebej ko boste dali delo malo na stran, boste nadvse strastni in čutni. V ospredju bodo čustvene potrebe, zato bo veliko božanja in crkljanja. Partner bo nad tem sprva navdušen, nato pa se mu bo vse skupaj zdelo že odveč. Menil bo, da se premalo posvečate praktičnim zadevam, vendar se ne boste veliko ozirali na to. Sredina meseca bo v službi zaznamovana z nemiri in nesoglasji. Tako z nadrejenimi kot sodelavci ne boste našli skupnega jezika. Brzdajte svojo jezo, saj niste na mestu, kjer bi lahko govorili brez dlake na jeziku. Vaše zdravje bo trdno, prav tako boste imeli veliko energije. Sprostite jo preko raznih športov, čim večkrat se podajte na zrak. To bo blagodejno vplivalo na vašega duha.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine