Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

V službi vas bo čakalo ogromno dela, ki ga boste le stežka opravili. Dodatno vas bodo obremenjevale čustvene težave, ki jih pustite doma, če boste le lahko. Vsakršen moteč dejavnik vam bo oteževal delo. Poskrbite za dovolj sprostitve, saj bo le na tak način vaše delo precej bolj učinkovito.

Tedenski

Večino tedna boste predani sanjarjenju, saj ne boste zadovoljni s položajem, v katerem se nahajate. Načrti se bodo izjalovili, kar vam bo vzelo vso voljo in upanje. Morda boste celo zapadli v rahlo depresijo, ki pa bo zgolj prehodna. Že v sredini tedna se bosta tako situacija kot vaše počutje kar naenkrat obrnila na bolje, kar bo v vas sprožilo val optimizma. Ponovno boste gradili načrte in se veselili vsega, kar vas čaka. Proti koncu tedna bo nekdo od prijateljev nekaj ušpičil, kar bo zamajalo vajin odnos. Naučite se odpuščati, saj bo to življenje od vas še velikokrat zahtevalo. Odpustite in pojdite dalje. To naj bo vaš moto, saj vam bodo v nasprotnem primeru zamere sčasoma načele zdravje. Ljubezen boste dali v tem tednu na stranski tir.

Mesečni

Umik se vam bo zdel še najpametnejši. Čeprav vam je težko oditi in pustiti ljudi s svojimi mislimi, je to trenutno najboljše za vas. Ne glede na to, kako močno se trudite, ne morete priti do zaključka. Na splošno pa bo mesec pri vas potekal precej mirno. Imeli boste veliko dela, kar vam bo pomagalo pozabiti na težave, ki vas bodo pestile. Partnerski odnos ne bo ravno na vrhuncu svojih moči, saj bodo prepiri in nesoglasja nekaj vsakdanjega. Bolj ko bo šel mesec proti sredini, težje bo za vaju. Samskim v tem mesecu, še posebej pa v prvi polovici, niso priporočljivi začetki z osebami, ki jih ne poznate dobro. Zapletajte se le v primeru, da človeka dobro poznate. Malenkost bolj primerna za ljubezen bo druga polovica, ko se bodo stvari postavile nazaj na svoja mesta.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine