Rak
22. junij - 22. julij

Rak

Danes

Čez dan se boste pomikali zelo počasi in z utrujenimi koraki. Nekako ne boste našli energije, da bi opravili vse, kar vas čaka. Ker pa izbire ne boste imeli, se boste dela vseeno lotili. Na koncu boste naredili in opravili prav vse in zaradi tega se boste počutili odlično. Dan se bo dobro končal.

Tedenski

Presenečeni boste nad izidom situacije, vendar pazite, da vam vajeti zaradi vsega navdušenja ne padejo iz rok. Tokrat bodo v službi pomembne malenkosti, zato se osredotočite posebej nanje, pa četudi se vam sprva ne bodo zdele pomembne. Prva polovica tedna bo zaznamovana s prepiri na partnerskem področju, ki pa ne bodo večjega pomena. Za spremembo prisluhnite partnerju in se posvetite njegovim potrebam, saj boste s tem posledično zadovoljili tudi svoje. Sredina tedna bo, kar se tiče zasebnega življenja, malenkost bolj umirjena, vendar pa boste imeli ogromno zadolžitev v službi. Zasuli vas bodo z delom, poleg tega pa ne boste imeli navdiha, s katerim bi ga uspešno opravili. Naredite kolikor boste lahko, ostalo pustite za prihodnje dni. Konec tedna vas čaka sprememba.

Mesečni

Pred vami je precej neugoden mesec, še posebno na ljubezenskem področju. Lahko da boste uvedli neko novost v partnerstvo, lahko pa, da se bodo čustva popolnoma ohladila in prevladalo bo dolgočasje. Če boste potrpežljivi in v svojo zvezo vložili nekaj truda, bi se morali rezultati pokazati najkasneje v drugi polovici meseca. Ne pričakujte pa, da bo lahko. Katerokoli pot boste ubrali, bo od vas zahtevala ogromno dela in potrpežljivosti. Samo vi pa veste, ali se splača ali ne. Če imate ob sebi pravo osebo, je odgovor preprost. V sredini meseca lahko pričakujete neko spremembo tudi v ožjem družinskem ali prijateljskem krogu. Četudi vas bo situacija vrgla iz tira, se boste hitro pobrali. Bodite odprti in sledite svojemu srcu.

Čeprav je zelo čustveno znamenje, Rak svoje občutke pogosto skriva. Ko je prizadet, se umakne vase. Njegov trd oklep je zgolj ščit pred zunanjim svetom, pod njim pa se skriva zelo občutljivo bitje. Zares dobro ga bo lahko spoznal le tisti, ki bo v to vložil veliko časa in potrpljenja. Rak je muhaste narave in pogosto melanholičen, a zelo sočuten in vedno pripravljen nesebično pomagati drugim. Pogosto se preveč naveže, še posebej na starše oziroma družino.

čustven, ljubeč, domiseln, previden, sočuten, nesamostojen, čemeren, zaščitniški, tradicionalen

voda

Luna

srebro

biser, mesečev kamen

srebrna, bela

igralec, hotelir, učitelj, kuhar, pek, vodovodar, bankir, poslovnež, kirurg, zgodovinar, arheolog, mornar, kmetovalec, vrtnar, rudar

prostovoljstvo, zbiranje umetnin, jadranje, plavanje, smučanje na vodi, skupinski športi

redko naredi prvi korak, romantičen, ljubezniv, zaščitniški, ljubljeno osebo vedno postavlja v ospredje

Devica, Škorpijon, Ribi, Bik

2, 7, 11, 16, 20, 25

Sposojene vsebine