Črna kronika

Narasle vode v Arizoni vzele življenje več kopalcev

Phoenix, 17.07.2017, 09.15, STA

V ameriški zvezni državi Arizona je silovit tok hitro narasle reke vzel življenja najmanj devetih kopalcev, od tega petih otrok. Rečne vode v bližini mesta Payson so po nevihti z obilnim dežjem izjemno hitro narasle in skupaj z gruščem in vejevjem prihrumele do tolmuna Cold Springs, ki je priljubljen med kopalci.

    (Foto: Profimedia)

Na območju se je v soboto popoldne kopalo 14 članov razširjene družine. Med žrtvami je pet otrok, v starosti med dve in sedem let, poročanje lokalnih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa. V nedeljo so še vedno iskali pogrešanega 13-letnika. Štiri ljudi so reševalci rešili.

Na širšem območju je bilo sicer v soboto več neviht z dežjem, a na samem kopališču naj ne bi deževalo. Kopalce naj na bližajočo gmoto blatne vode in naplavin ne bi nič opozorilo.

Na jugovzhodu Arizone je sicer do danes zvečer v veljavi opozorilo pred nenadnimi poplavami. Te so po podatkih oblasti od leta 1966 v zvezni državi terjale najmanj 40 življenj, več kot katerakoli druga z nevihtami povezana nevarnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarji