Črna kronika

Psihologinja: Obtoženemu umora žene Milke so čustva tuja

Ljubljana, 20.03.2017, 13.39, P.J./STA

V današnjem nadaljevanju sojenja Dragu Railiću za uboj žene Milke oktobra lani je poleg nekaterih sosedov pričala tudi izvedenka psihološke stroke Sanja Šešok. Obdolženemu so po njeni oceni čustva izrazito tuja in ima z njimi težave, stresnim situacijam pa se poskuša izogibati.

Še pred pričanjem klinične psihologinje je obdolženi Drago Railić prosil za dopolnitev svojega zagovora. V dolgem in na trenutke nepovezanem pripovedovanju je obnovil številne življenjske dogodke od otroštva dalje. Na vprašanja svojega zagovornika je pojasnil, da se celotnega dogajanja na večer smrti žene ne spomni in da se mu v določenih situacijah dogaja, da ima luknje v spominu.

Kot je opisal danes, se sicer spomni ženinega prihoda domov in tega, da sta se začela prepirati, podrobnosti o tem, kako jo je davil, pa da se ne spomni. Sodnica Sinja Božičnik ga je ob tem soočila z njegovo izpovedbo na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom, v kateri je veliko bolj natančno opisal dogajanje na večer smrti.

Railić ji je na to dejal, da ne zna pojasniti, kako se je vse skupaj zgodilo, da se ne spomni, da jo je držal za vrat. Kot je pojasnil, se je v preteklosti v stresnih situacijah kontroliral tako, da je šel na daljše sprehode. Tokrat je odšel do soseda, ki mu sicer nič ni povedal o sporu z ženo, a očitno je odšel ven za prekratek čas.

Klinična psihologinja Sanja Šešok je danes predstavila svojo oceno psihološkega profila obdolženca. Railić je po njeni oceni šibka osebnostna struktura, ki "se izogiba stresnim situacijam, čustva so mu izrazito tuja, jih ne pozna in ne prepozna, v svojem življenju se temu ni posvečal, ker je bil v življenju prikrajšan za normalen osebnostni razvoj, v katerem bi se lahko čustva izoblikovala".

Po prekinitvi se bo sojenje nadaljevalo s pričanjem izvedenke psihiatrične stroke Mojce Zvezdane Dernovšek.

Komentarji