Gospodarstvo

Easyjet bo zaradi brexita ustanovil novo družbo v Avstriji

London, 14.07.2017, 11.45, STA

Britanski nizkocenovni prevoznik Easyjet bo zaradi brexita odprl novo družbo s sedežem v Avstriji, imenovano Easyjet Europe, zato je pristojne službe že zaprosil, da jim izdajo licenco za letenje. Na ta način bo Easyjet lahko nemoteno nadaljeval z operacijami v EU ne glede na izid pogajanj o brexitu, so sporočili iz družbe.

    (Foto: Profimedia)

Easyjet si bo z odprtjem družbe, ki bo imela sedež na Dunaju, zagotovil nemotene operacije znotraj EU tudi po tem, ko bo Velika Britanija zapustila unijo.

S tem korakom bodo odprli nova delovna mesta v Avstriji, medtem ko jih v Veliki Britaniji ne bodo zapirali, so zagotovili v družbi.

"Medtem ko bo nova struktura poslovanja omogočila, da bomo obdržali vse obstoječe linije, pa si bomo v Easyjetu še naprej prizadevali, da EU in Velika Britanija skleneta dogovor, ki bo omogočal lete," so poudarili v družbi.

Kmalu po tem, ko so Britanci na referendumu izglasovali izstop iz EU, je Easyjet tudi zaprosil za pridobitev certifikata EU, ki bi njihovim letalom še naprej omogočal polete v unijo. Bojijo se namreč, da bi lahko britanske letalske družbe v pogajanjih o brexitu izgubile dostop do skupnega zračnega prostora.

Komentarji