Slovenija

[FOTO in VIDEO] V Portorožu se je okopalo več kot 500 ljudi

Portorož, 01.01.2017, 19.13, Iztok Presl/P.J./STA

Na plaži v Portorožu se je zbralo okoli 5000 ljudi, vsak 10 pa je tudi skočil v mrzlo morje. Zrak je imel 15 stopinj Celzija, morje pa okoli 12. Kljub temu so se številni okopali v morju.

Video

    (Vir: Planet Danes)

Tradicionalni novoletni skoki v morje v Portorožu so spet podirali rekorde. Tako se je skokov po prvih podatkih udeležilo kar 545 ljudi oz. približno sto več kot lani. Na prireditvi so sicer prevladovali Slovenci, organizatorji pa so našteli udeležence iz okoli deset različnih držav. Prireditev je z obale spremljalo okoli 5000 ljudi.

Najstarejši udeleženec je bil 80-letni zdravnik iz Škofje Loke, najmlajši pa petletni domačin.

Kot je opisal Cokan, je celo osvojitev Triglava "mačji kašelj" v primerjavi z novoletnimi skoki. "Za ta dogodek moraš imeti posebno energijo, voljo, željo," je dodal.

Foto galerija

Vir: undefined
 

Prireditev je z leti pridobila več zanimanja, zaradi naraščajočega števila udeležencev pa so tudi zamenjali prizorišča. Kot je navedel Cokan, večjega prizorišča v Portorožu od sedanjega na osrednji plaži ni.

Prav veliko število gledalcev je botrovalo temu, da se je eden od pomolov delno sesedel, k sreči brez kakršnih koli posledic. "Število gledalcev je vsako leto večje. Gledalci včasih upoštevajo navodila, včasih ne. Vedno so bili na pomolu kot gledalci in letos jih je bilo očitno veliko več," je ocenil Cokan.

Sicer pa so po njegovih besedah za udeležence in njihovo varnost naredili vse, kar so lahko. Tako so imeli pri roki potapljaške ekipe, zdravstveno reševalno službo ter tudi veliko rediteljev. Prav tako niso imeli težav ali nezgod zaradi posledic uživanja alkohola in podobnega.

Praznično tradicijo so danes nadaljevali tudi na Velenjskem jezeru, kjer so potapljači Društva za podvodne dejavnosti Jezero Velenje priredili že 22. novoletni potop. Po poročanju spletnega Večera pa je 43 pogumnežev danes v Celju skočilo v ledeno mrzlo Savinjo, ki ima le 0,9 stopinje Celzija.

Kopali so se tudi pri izviru Kamniške Bistrice, kar si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Komentarji