Slovenija

[VIDEO] Prihaja otoplitev, nekoliko padavin, konec tedna pa celo sneg

Ljubljana, 11.01.2017, 07.46, P.J.

Tekom dneva bo še precej hladno, temperatura se ne bo dvignila nad ledišče. Ponoči pa bo zapihal jugozahodni veter, ki bo prinesel bolj oblačno vreme in otoplitve. V četrtek bo čez dan od 0 do 5 stopinj Celzija. V Petek bo sprva še deževalo, potem pa bi lahko zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega.

Video

    (Vir: Planet Danes )

Danes bo še pretežno jasno in hladno, piše na spletnem portalu ARSO. V Vzhodni Sloveniji bo pretežno oblačno. Burja na Primorskem pa bo postopoma ponehala. Čez dan se temperatura še ne bo spustila nad ledišče, temperatura bo od -7 do -1, na Primorskem pa do okoli dve stopinji Celzija.

V naše kraje prihaja večinoma bolj topel zrak.

Ponoči se bo od severozahoda postopoma pooblačilo, zapihal pa bo jugozahodni veter. V četrtek pa bo na primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. Popoldne bo oblačnost naraščala, na Primorskem in Notranjskem bodo že manjše padavine, večinoma v obliki rahlega snega.

V četrtek bodo najnižje jutranje temperature od -9 do -5, bo morju okoli 1, najvišje dnevne pa bodo od 0 do 5 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno, dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države. Po nižinah bo sprva deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg. Kot je povedala dežurna meteorologinja, bi lahko zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, ki bi potem prinesel tudi hladnejša jutra. Meteorologi tudi še niso izključili možnost žleda. 

V soboto bo pretežno oblačno in suho vreme. 

Komentarji