Svet

Berlusconiju zaradi zastaranja primera ne bo treba v zapor

Neapelj, 20.04.2017, 19.21, P.J./STA

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je izognil obsodbi na tri leta zapora zaradi korupcije, ker je primer med pritožbenimi postopki z današnjim dnem zastaral, je sporočilo sodišče v Neaplju. Gre za primer, ko je bil Berlusconi leta 2015 na prvi stopnji obsojen zaradi podkupovanja senatorja levice, da bi podprl njegov desni tabor.

Do spornega dejanja je prišlo pred enajstimi leti, Berlusconi pa je bil na prvi stopnji obsojen leta 2015. Zatem so se zvrstili pritožbeni postopki, ki pa se do danes niso zaključili, da bi obsodba postala pravnomočna. Zato je ta primer zastaral, je poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa sporočilo sodišče v Neaplju.

Primer je prišel na dan leta 2013. Berlusconi naj bi takratnemu senatorju Sergiu De Gregoriu med letoma 2006 in 2008 izplačal okoli tri milijone evrov podkupnine, da je dobil njegov glas, s pomočjo katerega je potem lahko sprožil padec vlade Romana Prodija in se na oblast kot premier povzpel sam. Berlusconi je obtožbe zavračal, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Komentarji