Svet

Kremelj: Rusija nima nobenih obremenjujočih informacij o Trumpu

Washington, 11.01.2017, 12.27, P.J.

Tiskovni predstavnik Kremlja je zavrnil govorice, da naj bi imela Rusija obremenjujoče informacije o novoizvoljenem ameriškem predsedniku Trumpu. Pravijo, da so obtožbe izmišljene in poskus skrhanja odnosa med državama.

Tiskovni predstavnik Kremlja je zanikal govorice, da naj bi imele ruske obveščevalne agencije obremenjujoče informacije o novoizvoljenem predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, poroča spletni portal BBC Kot je dejal, so te govorice “neresnične” in “jasen poskus skrhanja odnosa med državama”. Po raznih zapisih ameriških medijev, naj bi imela Rusija informacije o Trumpu v povezavi s prostitucijo. Imeli naj bi informacije o njegovih poslih in video posnetke njegovega zasebnega življenja. Pravijo tudi, da naj bi se med predsedniško kampanjo pogovarjali z Moskvo.

Trump je govorice že zavrnil kot neresnične. Na govorice se je odzval tudi prek Twitterja, kjer je zapisal, da ga Rusija nikoli ni z ničemer izsiljevala. Pravi, da nima nič z Rusijo, “nobenega dogovora, nobenega posojila, ničesar.” Dodal je še, da obveščevalne agencije ne bi smele dopustiti, da pridejo takšne lažne novice v javnost. “Še en zadnji udarec proti meni. Ali živimo v nacistični Nemčiji?” se še sprašuje. 

Ameriške obveščevalne službe uradno sicer niso potrdile teh govoric.  

Komentarji