Svet

[VIDEO] Trump: Če me ima Putin rad, je to moja prednost!

Washington, 11.01.2017, 17.00, L.M./J.Z.Š.

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je na svoji prvi novinarski konferenci po zmagi na ameriških predsedniških volitvah povedal, da bi ameriški obveščevalci lahko imeli dokaze o tem, da se je Rusija vmešavala v ameriške volitve. Dodal je, da v preteklih mesecih s predstavniki Rusije ni sklenil nobenih dogovorov, prav tako pa Moskva ni financirala njegove predsedniške kampanje.

Trump je poudaril, da so novice o njegovem sodelovanju z Rusijo lažne in hudo zavajujoče.(Foto: Reuters)

“Takšne novice se nikoli ne bi smele pojaviti v javnosti. Gre za lažne informacije!” je na obtožbe o tem, da je njegovo predsedniško kampanjo financirala Moskva in da ruski predsednik Vladimir Putin razpolaga z obremenjujočimi novicami o njem, odgovoril bodoči ameriški predsednik Donald Trump.

Trump: Dokler me Putin obožuje, se nimam česa bati

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

V nadaljevanju je izjavil, da ameriške obveščevalne službe morda razpolagajo s kočljivimi informacijami o vmešavanju Moskve v ameriške volitve, a zaradi tega ni bil videti zaskrbljen. “Če me ima Putin rad, je to zame prednost in ne slabost,” je pojasnil newyorški nepremičninski mogotec.

Poudaril je, da v preteklih mesecih in tednih z Rusi ni sklenil nobenih dogovorov, prav tako pa mu uradna Moskva ni financirala njegove predsedniške kampanje.

Na vprašanje, ali bi ruski hekerji s podporo Moskve lahko stali za vdorom v elektronsko pošto članov Demokratske stranke, je Trump odgovoril, da je to mogoče, a da bi za vdorom lahko stale tudi druge države.

Poudaril je, da se mu zdi naravnost škandalozno, da so ameriške tajne službe javnosti posredovale poročilo o vpletenosti Rusije v hekerske napade na Demokratski nacionalni kongres. “To ni samo škandalozno, ampak tudi nezakonito,” je novinarje opomnil Trump.

Video

Donald Trump je imel prvo novinarsko konferenco po izvolitvi. (Vir: Planet Danes)

"Obamacare ni nič drugega kot popolna polomija”

Bodoči ameriški predsednik je na srečanju z novinarji komentiral tudi zdravstveno reformo ameriškega predsednika v odhajanju Baracka Obame.

“Obamacare je popolna polomija. Presenečeni boste, kako bomo mi izboljšali zdravstvo in demokrate rešili tega problema,” je napovedal Trump.

Trump še vedno verjame, da bo Mehika na koncu plačala za njegov zid.(Foto: Reuters)

“Imeli bomo zdravstveno reformo, ki bo boljša in veliko bolj cenejša od Obamacarea,” je poudaril.

Glede zloglasnega zidu na mehiško-ameriški meji je povedal, da se bodoči podpredsednik Mike Pence trudi, da bi se gradnja le-tega čimprej začela.

Še vedno je tudi prepričan, da bo stroške gradnje zidu na koncu krila Mehika: “Nočem čakati leto in pol, da se bo ta gradnja začela. Začeli bomo s svojim denarjem, nato pa prisilili Mehiko, da plača za zid.”

Kot je še dejal, bosta njegov poslovni imperij v času njegovega službovanja v Beli hiši prevzela sinova Eric in Donald Junior Trump.

Se pa Trump v času predsednikovanja ne bo umaknil iz poslovnega sveta, saj naj bi njegovi odvetniki ugotovili, da bi to še povečalo njegove konflikte interesov.

“Upam, da jima bom lahko po osmih letih rekel, da sta dobro opravila svoje delo. V nasprotnem primeru pa jima bom moral reči, da sta odpuščena,” je za konec povedal Trump.

Komentarji