Znanost in tehnologija

[FOTO in VIDEO] Poglejte, kako pikado igra robot!

Ljubljana, 06.04.2016, 16.39, M.V./STA

Robotika je zanimivo področje, čigar razvoj gre v smer interakcije med človekom in robotom. Robot vam je lahko v pomoč tudi pri vsakdanjih opravilih, kot je peka pokovke, ali pa se z njim celo pomerite v igri pikada. Ste mu lahko kos?

Foto galerija

Vir: UL FE
 

Kaj so zmožni roboti in kako lahko olajšajo naše življenje so prikazali na letošnjem že desetem Dnevu industrijske robotike na fakulteti za elektrotehniko. Tam si robote v akciji lahko ogledate vse do petka.

Namen letošnjega dogodka je krepitev sodelovanja med industrijo, fakulteto in študenti. Predstojnik laboratorija za robotiko (Robolab) na fakulteti Marko Munih je poudaril, da dogodek organizirajo študenti za študente. Ključnega pomena so aplikacije, ki bodo v avli fakultete na ogled od torka do četrtka. Aplikacije so si namreč zamislili študenti omenjene fakultete, nastale pa so v sodelovanju s slovenskimi podjetji, je povedal Munih.

Video

Poglejte, kako pikado igra robot!
Poglejte, kako pikado igra robot! (Vir: Planet Danes)
Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Področje robotike je dinamično in tudi letos je veliko zanimivih novosti, kot je na primer majhno avtonomno robotsko plovilo, ki izvaja meritve onesnaženosti, lokalnih vremenskih razmer in opozarja na izredne dogodke na morju.

Vam diši popovka ali potrebujete masažo? Tudi za to lahko poskrbi robot. Organizatorji pa so poskrbeli tudi za navdušence arkadnih iger, saj se tisti bolj pogumni obiskovalci lahko z robotom pomerijo celo v igri pikada.

Video

Družili smo se s koristnimi roboti in njihovimi stvaritelji
Družili smo se s koristnimi roboti in njihovimi stvaritelji (Vir: Planet Danes)

Komentarji