Znanost in tehnologija

Konec neke zgodbe: Yahooja ne bo več, prihaja Altaba

Washington, 10.01.2017, 11.31, N.H.

Spletna družba Yahoo se bo preimenovala v Altabo, direktorica Marissa Mayer pa zapušča svoj položaj.

Yahoo
(Foto: Reuters)

Iz družbe Yahoo so sporočili, da se bo podjetje odslej imenovalo Altaba in da dosedanja direktorica podjetja Marissa Mayer odstopa s svojega položaja, potem ko je Yahoo kupil Verizon.

Kot sta se pogodili družbi, je Yahoo Verizonu prodal ves svoj posel, vezan na splet. To vključuje Yahoojevo digitalno oglaševanje, storitve elektronske pošte in medijsko premoženje. Vrednost vsega prodanega znaša 4,38 milijard dolarjev.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Dogovor med Yahoojem in Verizonom bodo lahko še spremenili ali pa ga celo preklicali. Razlog sta incidenta, v katera je bil lani vpleten Yahoo, ko je v javnost pricurljalo, da so tretjim strankam posredovali osebne podatke svojih uporabnikov. Prvič so posredovali podatke 500 milijonov ljudi, drugič pa več kot milijardo ljudi.

Vodilni v Verizonu so ob nakupu Yahooja dejali, da sicer vidijo globoko povezanost obeh družb, vendar omenjena primera izdaje zaupnih podatkov še preiskujejo.

Peterica drugih direktorjev družbe Yahoo bo odstopila hkrati z Mayerjevo, so še sporočili z Yahooja.

Altaba bo upravljal s 15 odstotki premoženja v kitajskem spletnem gigantu Alibaba in 35,5-odstotnim premoženjem v japonski veji Yahooja.

Za novega predsednika uprave so imenovali Erica Brandta, ki je posle že prevzel včeraj.

Komentarji