Košarka

Luki Dončiću prestižna nagrada

Madrid, 17.05.2017, 14.37, siol.net

Misli nadarjenega slovenskega košarkarja Luke Dončića so trenutno že pri zaključnem turnirju najboljše četverice evrolige, v Španiji pa so mu pred premiernim F4 elitnega evropskega klubskega tekmovanja dali lepo popotnico. Na uradni strani španske lige je prišel na naslovnico, saj so ga v španskem prvenstvu izglasovali za najboljšega mladega košarkarja.

Luka Dončić
Luka Dončić(Foto: Profimedia)

Glede na predstave, ki jih v tej sezoni kaže Luka Dončić, ta nagrada ni bila nobeno presenečenje. Slovenski košarkarski čudežni deček namreč odlično igra v dresu velikega Real Madrida in je pri vsega 18 letih eden od nosilcev kraljevega kluba.

Da je postal najboljši mladi igralec lige, so izglasovali igralci, trenerji, novinarji in navijači, ki so mu namenili največ mogočih točk (100).

Ti so lahko izbirali med košarkarji, rojenimi leta 1995 in mlajšimi, ki so igrali več kot polovico tekem rednega dela z najmanj desetimi minutami na tekmo.

Luka je šele ob koncu februarja dopolnil 18 let, že pred tem pa navduševal košarkarske sladokusce z odličnimi potezami.

V španskem prvenstvu je njegov statistični indeks 12,6 na tekmo. Trener Pablo Laso mu za dokazovanje namenja približno 20 minut na tekmo. Povrhu vsega je tretji najboljši Realov košarkar po statističnem indeksu. Pred njim sta le Sergio Llull in Gustavo Ayon.

Več si preberite na siol.net

 

 

Komentarji