Šport

Gomboc v Varšavi osvojil srebrno medaljo

Varšava, 20.04.2017, 19.10, P.J./STA

Dvaindvajsetletni Adrian Gomboc iz Rakičana pri Murski Soboti je prvi slovenski junak judoističnega evropskega prvenstva 2017 v Varšavi. V kategoriji do 66 kg je kljub lažji poškodbi prepone osvojil srebrno medaljo.

Adrian Gomboc je v poljski prestolnici potrdil napredek in suvereno opravil z vsemi tekmeci do zadnje borbe. V finalu je na nasprotno stran tatamija stopil nekdanji svetovni in evropski prvak, 29-letni Ukrajinec gruzijskega rodu Georgi Zantaraja, za slovenskega predstavnika pa je bilo boja hitro konec, saj ga je izkušeni Zantaraja po minuti ugnal z iponom.

"Vedel sem, da lahko vsakogar premagam. Malo me je motila poškodba, a vseeno je bil to danes moj dan. Škoda, ker sem izgubil finale, zato je nekaj grenkega priokusa, a Ukrajinec, s katerim se dobro poznava, je bil boljši in unovčil izkušnje. Tudi sam lahko rečem, da sem izpolnil svoje cilje, saj sem si želel kolajno. V finalu sem se spustil v borbo z njim, možnosti so bile izenačene, a bil je uspešnejši. To je moja prva medalja, mlad sem in upam, da jih bo še veliko," je po finalu vtise strnil današnji slovenski športni junak.

Pred tem je slovenski tabor navdušeno pozdravil polfinalno zmago proti drugopostavljeenmu Gruzijcu Nijadu Šihalizadi, ki ga je Gomboc ugnal z enim najlepših metov dneva 37 sekund pred koncem dvoboja in slovenskemu taboru že priboril 43. kolajno s prvenstev stare Celine. Obenem je tekmovalec celjskega Sankakuja postal 11. Slovenec s posamično medaljo na EP ter četrti v moški konkurenci po Stanku Topolniku, Aljažu Sedeju in Rokiju Drakšiču.

Komentarji