Šport

Italijan, ki so mu v Španiji dali ferrarija, navdušen nad Dončićem

Italijan, ki so mu v Španiji dali ferrarija, navdušen nad Dončićem
Ljubljana, 17.06.2017, 11.09, siol.net

V svetu košarke je ime Sergio Scariolo izjemno cenjeno in priznano. Italijanski strokovnjak je s špansko reprezentanco poskrbel za številne zgodovinske trenutke. V pogovoru za Sportal je pokukal tudi čez mejo in se dotaknil slovenske košarke. Izpostavil je Zmaga Sagadina kot očeta evropske košarke in Marka Milića, s katerim sta sodelovala pri slovitem Real Madridu. Spregovoril je tudi o Luki Dončiću, in sicer z izbranimi besedami, hkrati pa razkril, ali so z njim govorili o morebitnem igranju za špansko reprezentanco.

    (Foto: )

Italijanski košarkarski trenerski maček Sergio Scariolo je že več kot 30 let v trenerskem poslu, potem ko je moral igralsko pot zaradi težav z ahilovo tetivo zgodaj končati. Pri 22 letih je zapustil parket in se postavil ob njegov rob ter podpisal prvo profesionalno pogodbo. V karieri je vodil številne klube, največje uspehe pa doživel v Španiji. Najuspešnejši je bil s špansko reprezentanco, s katero je trikrat osvojil zlato medaljo na EuroBasketu ter srebrno in bronasto olimpijsko medaljo v Londonu oziroma Riu. Španija mu je zlezla pod kožo, poročen je z nekdaj odlično špansko reprezentantko Blanco Ares, z družino pa živi na jugu Španije v Marbelli, kjer se izvrstno počuti.


Ali štejete, koliko let že živite v Španiji?
Zdaj sem vstopil v 20. leto. V Španijo, natančneje v Vitorio, sem prišel avgusta 2007. Vmes sem bil zaradi klubske zgodbe še v Rusiji in Italiji, sicer pa moja španska pot vključuje Vitorio, Real Madrid in Malago. Takrat smo se tudi odločili, da bomo imeli hišo v bližnji Marbelli.

Zakaj vam je Španija oziroma natančneje Marbella tako pri srcu?
Rad živim na jugu Španije … Vse mi je všeč. Vreme je super, zelo blizu imamo mednarodno letališče, s hitrim vlakom lahko v Madrid pridemo v vsega dveh urah in pol. Več razlogov je. Tu ni nobene industrije, zrak ni onesnažen, kar je dodaten plus. Najbližja industrija je od 50 do 60 kilometrov stran. Tudi mednarodne šole so prave za razvoj mojih otrok. Mislim, da se ne bom več selil. Morda, če bom dobil kakšno ponudbo za vodenje kluba, vendar vselej z mislijo, da se bom vrnil.

Več na siol.net.

Komentarji