Šport

Lindsey Vonn ne sprejema zavrnitve

Ljubljana, 11.07.2017, 14.25, siol.net

Lov na rekord Ingemarja Stenmarka in olimpijski napad v Pjongčangu sta osrednja cilja Lindsey Vonn, ki ob robu priprav na novo sezono vendarle ne more iz svoje kože in znova obuja že večkrat zavrnjeno idejo o spopadu z najboljšimi smukači.

Lindsey Vonn
Lindsey Vonn(Foto: Facebook Lindsey Vonn)

Klasično poletje Lindsey Vonn. Trdi treningi, katerih monotonost razbija z občasnimi sprehodi po rdeči preprogi, objavami provokativnih fotografij v kopalkah, javnim pojavljanjem v družbi svojega spremljevalca in, da, tudi letos ne gre brez tega – bojem za nastop na moški tekmi svetovnega pokala v Lake Louisu.

V karavani svetovnega pokala namerava 32-letna Američanka vztrajati še vsaj dve sezoni. V tem času želi slaviti še vsaj deset zmag (trenutno je pri številki 77), s katerimi bi na prvem mestu večne lestvice zmagovalcev svetovnega pokala prehitela legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka (86 zmag). Nadalje, po izpuščenih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 si veliko obeta tudi od februarskega olimpijskega nastopa v Pjongčangu, branila pa se ne bi niti vrnitve malih kristalnih globusov v hitrih disciplinah in morda celo napada na velikega.

Več na siol.net

Komentarji