Šport

Steelers in Packers prepričljivo v četrtfinale

New York, 09.01.2017, 10.51, STA/T.D.

Ekipi Pittsburgh Steelers in Green Bay Packers sta si kot zadnji zagotovili mesto v četrtfinalu lige ameriškega nogometa NFL. Obe sta upravičili prednost domačega terena; Steelers so v ameriški konferenci premagali Miami Dolphins s 30:12, Packers pa v nacionalni konferenci New York Giants z 38:13.

Detroit Lions - Green Bay Packers
Green Bay Packers(Foto: Reuters)

Tekma med Pittsburghom in Miamijem je bila praktično odločena že po osmih minutah igre. Z dvema zadetkoma Antonia Browna in skupno 175 osvojenimi jardi so Steelers povedli s 14:0. V drugem krogu oziroma četrtfinalu prihodnji teden jih čaka gostovanje pri Kansas City Chiefs. Dan pred bodo v ameriški konferenci New England Patriots gostili Houston Texans, ki so v soboto ugnali Oakland Raiders s 27:14.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Na Lambeau Fieldu so Giants odigrali dobro tekmo, vendar premoči v obrambi niso znali kronati z zadetki. Gostitelji so se po zaostanku 0:6 prebudili v zaključku prvega dela in z dvema "touchdownoma" prišli do vodstva 14:6. Drugi zadetek je bil takoimenovani "hail mary" iz 42 jardov v zadnji sekundi polčasa.

Packers bodo naslednjo nedeljo gostovali pri Dallas Cowboys, sobotni polfinale v nacionalni konferenci pa bo Atlanta Falcons - Seattle Seahawks.

* Nacionalna konferenca (NFC): - sobota, 7. 1.: Seattle - Detroit 26:6 - nedelja, 8. 1.: Green Bay - NY Giants 38:13 * Ameriška konferenca (AFC): - sobota, 7. 1.: Houston - Oakland 27:14 - nedelja, 8. 1.: Pittsburgh - Miami 30:12

Komentarji