Šport

Janc po sezoni odhaja v Kielce, Dolenec podpisal za Barcelono

Celje, 10.01.2017, 15.45, STA

Blaž Janc bo v sezoni 2017/2018 član aktualnih evropskih prvakov, poljske ekipe Vive Tauron Kielce, ki so bile najbolj prepričljive v boju za enega najbolj talentiranih rokometašev v Evropi. V svojih vrstah ga je skušala obdržati tudi ekipa Celje Pivovarna Laško, s katero je imel Janc sicer pogodbo podpisano še za naslednji dve sezoni.

Blaž Janc
Blaž Janc (Foto: Profimedia)

S Kielcami je Blaž Janc sklenil je 3-letno pogodbo in tako po izteku te sezone ne bo več član celjske zasedbe, katere vodstvo je sprejel težko odločitev, da Jancu pusti odhod v bogatejšo sredino, kjer bo lahko razkazal celoten talent, ki ga je, kot mnogi drugi uspešni igralci, izbrusil v celjski rokometni šoli.

To pa mi edina odmevna prestopna zgodba dneva. Čeprav je imel s francoskim Montpellierom pogodbo še za dve sezoni, se Jure Dolenec za pet let seli k španskemu velikanu Barceloni. "Odkar sem začel igrati rokomet je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa," je povedal Dolenec.

Za Celje Pivovarna Laško je nastopal od leta 2012 dalje in je do danes zbral že 825 zadetkov, s katerimi zaseda 11. mesto najboljših strelcev celjskega kluba v novejši zgodovini, do konca sezone pa se lahko povzpne tudi višje.

"O prestopu Janca v Kielce gre ponovno za en velik dogodek v zgodovini našega kluba. Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj smo ga želeli v ekipi še naprej in mu to tudi jasno predstavili. A po drugi strani se zavedamo, da si sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka, zato smo veseli, da smo v našem klubu do takšnega nivoja pripeljali novega igralca. To je novo veliko priznanje naši rokometni šoli, ki jo kot odlično priznava celotna Evropa in za katero se zanimajo številni mladi igralci, zato vem, da bomo z novimi talenti to vrzel zakrpali," je prestop Janca označil direktor Celja Gregor Planteu, ki se je s sodelavci in sogovorniki iz Kielc, potem, ko je bil prestop že dogovorjen, trudil, da je ta pod streho še pred začetkom svetovnega prvenstva, tako da lahko Blaž Janc prvenstvo odigra povsem neobremenjeno.

Komentarji