Šport

[VIDEO] Legendarni Cro Cop po slavju na Japonskem rokavice obesil na klin

Zagreb, 04.01.2017, 12.24, R.K.

Na Hrvaškem izredno priljubljeni mojster borilnih veščin, Mirko Cro Cop Filipović, se je v 42. letu starosti odločil posloviti od ringov. Zvezdnik v mešanih borilnih veščinah je to storil na najlepši mogoči način, po slavju na turnirju na Japonskem.

Mirko Filipović(Foto: Profimedia)

"Dragi prijatelji in vsi, ki ste spremljali mojo kariero, želim vas obvestiti, da je bil turnir na Japonskem moj zadnji. Žal imam težave z zdravjem in nisem več sposoben nadaljevati z ubijalskim ritmom treningov, ki so potrebni v kakršnem koli športu, predvsem v borilnih veščinah. Koleno je močno poškodovano in se polni z nekakšno tekočino po vsakem treningu. Čaka me še peta operacija kolena in skupno deseta," je Mirko Filipović sporočil svojim navijačem.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Na zaključku turnirja Risin GP na Japonskem, je v treh dneh vpisal tri zmage. Najprej je z nokavtom v drugi rundi na tla spravil Američana Muhammeda Lawala. V polfinalu je po manj kot minuti boja s kolenom porazil Estonca Baruta Kaita. V finalu je še s tretjim nokavtom pretepel še Iranca Amirja Alikbarija in se iz Saitame vrnil z naslovom prvaka.

Vrhunce njegovega zadnjega dvoboja v karieri si lahko ogledate v videu.

V mešanih borilnih veščinah (MMA) je v 49 dvobojih vpisal 35 zmag, od tega 26 z nokavtom in utrpel 11 porazov. Odličen je bil predvsem z obema nogama, njegova tradicionalna brca je bila z levo nogo iz obrata. Zelo močan je bil tudi z rokama, nasploh pa se je rad izogibal boju na tleh, kar mu je skozi kariero dobro uspevalo.

Komentarji