Tenis

Kyrgios se po odsluženi kazni vrača na teniška igrišča

Sydney, 24.12.2016, 15.00, STA/T.D.

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je dejal, da je po osemmesečni kazni prepovedi nastopanja, ki mu jo je izreklo združenje ATP zaradi nešportnega obnašanja na igrišču, pripravljen na vrnitev na odprtem prvenstvu Avstralije prihodnji mesec. "Premor, ki sem ga imel, je bil dobrodošel in zame zelo koristen," je povedal Kyrgios.

(Foto: Profimedia)

Združenje ATP je 21-letnega Avstralca kaznovalo zaradi nešportnega vedenja v 2. krogu turnirja v Šanghaju v dvoboju proti Nemcu Mischi Zverevu, ko se je spustil v verbalno izmenjavo in prepir s sodnikom in gledalci na tribunah, namenoma izgubljal točke, se pretvarjal, da ne more odgovoriti na lahke nasprotnikove udarce, ter namenoma zelo slabo serviral.

Spremljajte naše zgodbe tudi na Twitterju in Facebooku!

Suspendirali so ga za osem tednov, kazen pa bi veljala do 15. januarja 2017. A Kyrgiosu so obenem ponudili znižanje kazni v primeru, če bo sodeloval pri posvetih s športnim psihologom, kar je Kyrgios tudi storil. Združenje mu je tako kazen z osmih tednov skrajšalo le na tri, ob tem pa bo moral plačati še 25.000 dolarjev denarne kazni.

Kyrgios sicer med teniško srenjo slovi po nešportnem obnašanju na terenu. Tako je moral med drugim leta 2014 plačati 25.000 dolarjev kazni, ker je med dvobojem v Montrealu izzival in provociral Švicarja Stana Wawrinko, da se je Švicarjeva simpatija Donna Vekić, prav tako igralka tenisa, spustila v kratkotrajno intimno razmerje z drugim avstralskim tenisačem Thanasijem Kokkinakisom. Številni so tudi njegovi spori z avstralsko zvezo.

Komentarji