Serije

Česnovi

S Česnovimi prihaja zabava za vso družino

Od ponedeljka do petka ob 19.20 lahko na Planet TV spremljate novo družinsko humoristično serijo Česnovi. Vdovec Peter in ločenka Maja v skupni zakon pripeljeta pet otrok – tri Petrove sinove in dve Majini hčeri. Velika družina je zagotovilo za veliko zmešnjavo in veliko smešnih zapletov.

   

Glavni junaki družinske humoristične serije so člani družine Česen. Triinpetdesetletni Peter Česen je vdovec, ki je ostal sam s tremi nabritimi sinovi. Klemen ima 17 let, Niko 13, Rok pa sedem. Po dolgih letih sreča 46-letno Majo, svojo najstniško ljubezen, ki ima za sabo burno ločitev. Ko ugotovita, da med njima tli ljubezen, brez pomisleka skočita v zakonski jarem. Maja se iz Maribora preseli k Petru v Ljubljano, s sabo pa pripelje še dve najstniški hčeri – 17-letno Evo in Barbaro, ki je stara 13 let.

V novi, veliki družini je najprej vsem precej težko. Ženska energija v moškem brlogu sproži cel niz dogodkov, od tragikomičnih situacij do pravih spopadov, pa tudi prepovedanih ljubezni. A Peter in Maja z iskreno ljubeznijo in odnosom rešita prav vse zaplete med razuzdanimi Petrovimi in razvajenimi Majinimi otroki.

Peter z bratom Jocom vodi družinsko gostilno v ljubljanskih Dravljah, ki slovi po dobrih klobasah. Maje, ki je po poklicu profesorica, Petrov pedigre niti malo ne moti. A Petra zaradi kompleksa manjvrednosti sem ter tja popade neosnovano ljubosumje. Petrov starejši brat Joc je zaprisežen samec, ki že celo večnost išče tisto pravo partijo in na koncu mu jo usoda pripelje na vrata.

Novakova sta poročni priči in najboljša prijatelja Česnovih. Ladislav je avtomehanik, Vanja pa Majina kolegica, prav tako profesorica. Tako kot Petra tudi Ladislava razjeda manjvrednosti kompleks, le da se pri Ladislavu to odraža na precej nenavaden način. Gregor, Vanjin in Ladislavov sin, ter Klemen, Petrov prvorojenec, sta najboljša prijatelja. A še tako trdno prijateljstvo se lahko zamaje, če vmes pride ženska. Eva med prijatelja vnese razdor.

Glavni liki so v nenehnih konfliktih, ko pa se pojavi kaka zunanja grožnja, stopijo skupaj in složno branijo svoje družine in svoj način življenja.

 

Česnovi so na sporedu od ponedeljka do petka ob 19.20 na Planet TV.

Igrajo

 

   

Peter Česen: Gaber Trseglav

Peter je z bratom Jocem lastnik družinske gostilne. Je vdovec, oče treh sinov (Klemna, Nika in Roka) in živi v družinski hiši, pravem moškem brlogu. Ko se v moško kraljestvo vseli Maja s hčerkama, se fantom življenje obrne na glavo. Peter je bil že v mladosti na skrivaj zaljubljen v svojo zdajšnjo ženo in zanjo je pripravljen narediti vse! Težko dojame, da lahko taka lepotica ljubi njega, ki ni izobražen kot ona in ki ji ne more ponuditi tega, kar ji je bivši mož (kupe denarja). Peter je družinski človek, dober oče in mož, rad ima dobro hrano in strastno ljubi nogomet.

 

   

Klemen Česen: Boris Lieber

Klemen je v letih, ko ga kar razganja, zato ušpiči marsikatero neumnost. A je tudi plemenit, pošten in dobrega srca. Predvsem pa skrivni romantik. Ljubi nogomet in ga tudi igra. Brenka na kitaro, poje, sklada in to ne slabo!. Po prihodu deklet v hišo je v veliki skušnjavi – do svoje nove sestre, vrstnice Eve, namreč goji prepovedana čustva. Okoli lepotice Eve se mota tudi njegov najboljši prijatelj Grega, zato sta si kljub prijateljstvu nenehno v laseh.

 

   

Niko Česen: Anže Gorenc

Pravi mulc, namazan z vsemi žavbami, tudi malo uporniški. Prisotnost dveh novih sostanovalk mu ni prav nič pogodu, še najmanj prisotnost sošolke Barbare, njegove nove sestrice. Je vodja šolske štiričlanske bande oziroma “ekipe”, kot si pravijo. Pravi mali zlobec je, a vsake toliko časa doživi katarzo in pokaže svojo drugo, iskreno in nežno plat. A ne za dolgo! Na trenutke je v svoji zlobi prav simpatičen, saj je iskriv in ima res izvirne domislice.

 

   

Rok Česen: Kristjan Glavan

Prikupen deček, zvedav, komentator družinskega dogajanja. V nasprotju s starejšima bratoma mu novo stanje v hiši, prisotnost treh žensk, zelo prija. Starejša brata si ga včasih privoščita, a on kljub vsemu ostaja enak – ljubek in prijazen.

 

   

Maja Česen (nekoč Kanger): Iva Babić

Pred kratkim ločena od mariborskega tajkuna. V hišo Česnovih pripelje še dve hčerki (Evo in Barbaro) ter mamo (Karmen). Zaposlena je kot učiteljica na šoli. Atraktivna, energična, pa tudi ostra, ko je treba. Je mladostna in tako vzgaja tudi svoji hčerki. Na fakulteti je diplomirala iz slovenščine. Da, ima visokošolsko izobrazbo, a je ne poudarja, se z njo ne hvali, ker je zelo skromna. Vdana je Petru, ker se zaveda, da jo ima brezpogojno rad, da ji daje čustveno stabilnost, toplino, ljubezen. To je zanjo pomembnejše od blaginje, ki ji jo je zagotavljal nekdanji mož.

 

   

Eva Kanger: Vesna Ponorac

Nekoliko resno dekle, ki postaja ženska, plemenita na podoben način kot Klemen. Je zelo čustvena in tudi njo malce razganja. Eva je nekoliko zadržana, a pravzaprav zelo navihana in igriva. Svojo romantično dušo hrani z umetnostjo, estetiko in plemenitimi zamislimi. Njen največji problem je pravzaprav, kako se rešiti – nedolžnosti!

 

   

Barbara Kanger: Ana Lu Lamut

Deklica, ki ni preveč dekliška in zelo uporniška. Med tremi dekleti je najbolj snobovska. Rada ima nakupovanje, bere modne časopise, prava mala bogatašinja. Ukvarja se s tudi športom, s karatejem in ambiciozna punca je lastnica črnega pasu.

 

   

Joc Česen: Saša Klančnik

Petrov starejši brat, solastnik gostilne, bolj previden, realen in odgovoren kot mlajši brat. Je zakrknjen samec, godrnjač, varčen, celo malo skopušen in preveč pikolovski. Joža je ves čas v vojni z bratom in prijateljem Lakijem.

 

  

Karmen Vidmar: Olga Grad

Majina mati, urejena ženska, ki večkrat viha nos nad preprostostjo Česnovih. Veliko skupnega ima s svojo vnukinjo Barbaro. Je namreč precej vzvišena, rada bi bila mestna gospa, a ji manjka žlahtne gosposkosti. Z Jocem Česnom sta si nenehno v laseh.

 

   

Ladislav Novak - Laki: Gorazd Žilavec

Petrov prijatelj iz otroštva je preprost mehanik, dobrega srca, otročji in ne najbolj odprte glave. Veliko časa preživi v gostilni bratov Česen, tudi on je namreč strasten nogometaš. Male goljufije mu niso tuje, a mu je zanje potem žal in izmaknjeno dvakrat povrne. Je slab poslušalec, iz informacij, ki jih ujame na eno uho, ustvari svoje zgodbe in povzroča zmedo.

 

  

Vanja Novak: Karin Komljanec

Lakijeva žena in Majina prijateljica, urejena, mladostnega videza, nabrita, še vedno malenkost koketna, a v mejah spodobnosti. Je učiteljica na gimnaziji.

 

 

   

Grega Novak: Primož Glavič

Lakijev in Vanjin sin, Klemnov in Evin vrstnik. V nasprotju s Klemnom je zelo odprt, obseden z erotiko, predstavlja se kot veliki zapeljivec. Da bi osvojil žensko, je pripravljen tudi lagati. A kakor pravi pregovor: Pes, ki laja, ne grize preveč. Seks je zanj predvsem sanjarjenje.

 

Režija: Dafne Jemeršič,  Boštjan Jerše, Igor Filipović

Scenarij: Igor Cvitkovič, Nina Kokelj, Dušan Čater, Irena Svetek

 

Sledite nam na Facebooku, Twitterju, na Instagramu in na YouTube!