TV & Film

 • »Teh 60 ur je bilo vrhunec poletja.« S temi besedami je svojo izkušnjo na festivalu ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6x60 opisal Jan Krevatin, mlad režiser z Obale, ki ga je lani strokovna žirija nagradila s prvim mestom za film »Zaradi Eve«. Koga pa bo žirija kot ultimativnega zmagovalca razglasila letos, bo znano 19. avgusta v Celju, ko si bo občinstvo lahko ogledalo finalni izbor filmov sodelujočih ekip na maratonu kratkih filmov MUVIT/6X60.

 • TV & Film

  planet danes
  [VIDEO] The Biggest Loser Slovenija - najtežja preizkušnja jeseni!

  [VIDEO] The Biggest Loser Slovenija - najtežja preizkušnja jeseni!

  Na Planet TV prihaja The Biggest Loser Slovenija! Šov, ki bo od tekmovalcev zahteval pogum, odrekanje in željo po koreniti spremembi življenja. Šov, v katerem bo največji zmagovalec tisti, ki bo izgubil največ kilogramov.

 • TV & Film

  Umrl britanski igralec Roger Moore

  Umrl britanski igralec Roger Moore

  V 90. letu je po kratkemu boju z rakom v Švici umrl britanski filmski in gledališki igralec Roger Moore, so potrdili v igralčevem družinskem krogu. Moore je bil najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda, ki jo je odigral v sedmih filmih med letoma 1973 in 1985. Veljal je tudi za velikega humanitarca.

 • TV & Film

  Na Planet TV prihaja Gorski čuvaj

  Na Planet TV prihaja Gorski čuvaj

  V pondeljek, 29. maja, na Planet TV prihaja nova zabavna in napeta serija Gorski čuvaj. V čudovitih gorskih višavah, le korak do neba, življenja rešuje skrivnostni gozdar Pietro, ki ga igra legendarni Terence Hill. Serija bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 21.15.

 • V kinu Bežigrad se pričenja festival filma in hrane

  Kino gledališče Bežigrad bo v naslednjem tednu, od 15.-18.5. gostil prvi Food&Film Festival Ljubljana, kjer bodo predvajali filme, polne inspiracijskih zgodb iz sveta kulinarike, resničnih renomiranih masterchefov ter kulinaričnih entuziastov.

 • DIP raziskovalec globin - zabavna pustolovščina

  Pomlad in poletje ne bi bila popolna brez morskega risanega filma, primernega tako za najmlajše kot za vse mlade po srcu. Letošnjo sezono nas bo na velikih platnih razveseljeval DIP, mala in navihana hobotnica, ki za vse ljubitelje animacije pripravlja noro pustolovščino.

 • TV & Film

  danes
  [VIDEO] Velik del igralske zasedbe je praznoval 45. obletnico filma Boter

  [VIDEO] Velik del igralske zasedbe je praznoval 45. obletnico filma Boter

  Filmski svet je za vedno spremenila kultna trilogija Boter. Od prvega Botra je že 45 let. Prva dva filma o mafijskem klanu Corleone sta osvojila kar devet oskarjev. Obletnica je po dolgih letih spet združila velik del igralske zasedbe.

 • TV & Film

  Planet Video
  [VIDEO] Pasji smisel življenja - čudovit film za vse ljubitelje psov!

  [VIDEO] Pasji smisel življenja - čudovit film za vse ljubitelje psov!

  Kaj je smisel življenja psov? Lovljenje svojega repa, slanina ali morda dolgi sprehodi v naravi? Mogoče pa je to samo ugajati in ustreči ljudem.

 • Mali šef osvaja Slovenijo - na velikonočni premieri je Kolosej Ljubljana pokal po šivih

  Konec tedna je na velika platna po Sloveniji predpremierno zakorakal Mali šef in že v soboto osvojil srca več tisoč otrok in odraslih. Na nedeljski velikonočni premieri v Koloseju Ljubljana pa je vzdušje doseglo svoj vrhunec.

 • TV & Film

  danes
  [VIDEO] Simpsonovi praznujejo 30-letnico

  [VIDEO] Simpsonovi praznujejo 30-letnico

  Simpsonovi na današnji dan praznujejo 30 let. Po treh desetletjih še naprej osvajajo občinstvo. Do danes so si prislužili kar 32 emmyjev in osem nagrad po izboru ljudi, leta 99 celo za najboljšo TV-serijo stoletja. Več kot 600 epizod je nastalo v tem času.

 • TV & Film

  danes
  [VIDEO] Kaj pri filmih največ stane, kateri so najdražji vseh časov?

  [VIDEO] Kaj pri filmih največ stane, kateri so najdražji vseh časov?

  Ta teden je v naše kinematografe prišel osmi del priljubljene filmske franšize Hitri in drzni, ki je znana po neverjetnih avtomobilskih pregonih. Najdražji avtomobil, ki so ga uničili med snemanjem prejšnjega dela, je bil vreden več kot tri milijone evrov. To je več kot najdražji slovenski film.

 • Mali šef - v kinu predpremierno že 15. aprila

  Čakanja je konec! Mali šef, neusmiljen in škrbast, bo že to soboto, 15. aprila, zavzel velika platna po Sloveniji! Film, ki žanje velike uspehe povsod po svetu, si bomo pri nas lahko ogledali v sinhronizirani verziji. Na razpolago pa bo tudi v 3D.

 • KOLIBA - film, posnet po knjižni uspešnici: Nikoli nisi tako zelo sam, kot si misliš

  Film po romanu s seznama knjižnih uspešnic New York Timesa nas popelje na navdihujočo poduhovljeno popotovanje o Macku Phillipsu (Sam Worthington), ki se po hudi družinski tragediji znajde v vrtincu depresije, zaradi katere podvomi v sleherno od svojih prepričanj. Znajde se pred krizo svoje vere, potem pa prejme skrivnostno pismo, ki ga poziva v zapuščeno kolibo globoko v divjini Oregona. Kljub dvomom se Mack poda do kolibe, kjer spozna nenavadno trojico tujcev pod vodstvom ženske po imenu Papa (Octavia Spencer). Ob tem srečanju Mack spozna pomembne resnice, ki bodo preobrazile njegovo razumevanje svoje tragedije in mu za vedno spremenile življenje.