TV & Film

V kinu Bežigrad se pričenja festival filma in hrane

Ljubljana, 15.05.2017, 12.41, Oglasno sporočilo

Kino gledališče Bežigrad bo v naslednjem tednu, od 15.-18.5. gostil prvi Food&Film Festival Ljubljana, kjer bodo predvajali filme, polne inspiracijskih zgodb iz sveta kulinarike, resničnih renomiranih masterchefov ter kulinaričnih entuziastov.

  Kino Bežigrad (Foto: STA)

V štirih dneh bo možno spoznati več o umetnosti kulinarike in njenem širšem pomenu v kulturi, ter v uri pred samim ogledom filma spoznati in okušati delicije, ki spremljajo samo tematiko določenega filma.

Na otvoritveni dan bosta predvajana dva resnično inspiracijska dokumentarna filma o vrhunskih masterchefih. Prvi je film z naslovom MRAVLJE NA RAKCIH: NOMA V TOKIU, ki govori o eni najboljših restavracij na svetu, to je Kopenhagenska NOMA in njenem priznanem kuharju ter lastniku Renéju Redzepiju, ki se s celotnim osebjem preseli v Tokio, kjer ima za 5 tednov razprodanih spektakularnih kosil in večerij s posebnimi jedilniki.

Drug film je prav tako dokumentarec o vrhunskem kuharskem mojstru Sergiu Hermanu, ki na vrhuncu kulinarične kariere začuti, da mora opustiti svojo restavracijo s tremi zvezdicami Oud Sluis, da bi uresničil svoje sanje. To je zelo odkrit dokumentarec o perfektnosti, ambicijah in požrtvovalnosti.

Več o programu: Ljubljana Food Film festival.

 

 

 

Komentarji