Zanimivost

Tešky se podaja na dobrodelni stand up maraton

Ljubljana, 18.04.2017, 10.05, G.Z.

Stand up komik Andrej Težak Tešky bo v 10 dneh pretekel 500 kilometrov in s kolegi komiki nasmejal 30 slovenskih mest. Najbolj zabaven ultramaraton štarta 11. maja v Mariboru

Pionir domače stand up scene, Andrej Težak Tešky in Ceh za smeh, specialist za alternativno komedijo, bosta med 11. in 20. majem izvedla športno-zabavni projekt #StandUpMaratonec. Tešky bo v 10 dneh pretekel 500 kilometrov in obiskal 30 slovenskih mest, v vsakem pa bo s svojimi kolegi nasmejal občinstvo s stand up nastopom.

Namen projekta je na nov način predstaviti stand up komedijo z dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček ultraizziva #StandUpMaratonec namenjen projeku Botrstvo. Le-ta izboljšuje kakovost življenja otrok in mladostnikov, ki so zaradi materialne, socialne, zdravstvene ali družinske stiske ogroženi, prikrajšani ali socialno izločeni.

#StandUpMaratonec se bo začel 11. 5. ob 17.00 v mariborskem klubu Satchmo, končal pa 20. 5. zvečer v ljubljanskem klubu smeha 10ka oz. na vrtu pri Gajotu. Vmes pa bo pretekel in nasmejal Štajersko (Celje, Sl. Konjice, Sl. Bistrica ...), Zasavje (Trbovlje, Hrastnik, Zagorje, Litija), Dolenjsko (Novo mesto, Kočevje, Ribnica, Trebnje, Grosuplje), Notranjsko (Cerknica, Logatec, Vrhnika, Borovnica) in Gorenjsko (Kranj, Škofja Loka, Medvode, Kamnik, Domžale).

Ljubitelji teka se lahko Teškyju pri projektu #StandUpMaratonec na poti pridružite kot zajčki, na nastopih komikov pa s prispevki v klobuk in donacijami za Botrstvo.

Komentarji