Zanimivost

[VIDEO] Čez led in sneg, da bi rešili psičko, a zaman

Salt Lake City, 11.01.2017, 11.38, N.H.

V neverjetnem mrazu zimskega Utaha je psička zašla na goro, s katere ni znala. Stekla je reševalna akcija.

Prestrašena Mary sredi skal (Foto: AP)

Gorska reševalna ekipa se je podala na dolgo pot po snegu in ledu, da bi rešila psičko Mary, ki je zašla na eni od gora v ameriški zvezni državi Utah.

Reševalce je pot vodila čez zasnežena pobočja in po gorski strmini do ozke skalne police, s katere psička Mary ni mogla sama.

Nihče ne ve, kako se je mala Mary znašla na 15-metrski pečini, s katere potem ni znala. O tem se neustrašni reševalci tudi niso spraševali, preden so se podali na pot.

Ko so prispeli do male Mary, pa so morali priznati poraz. Reševalna akcija je bila neuspešna, ker prestrašena psička fantom ni dovolila, da bi jo prijeli in odnesli na varno.

Vse prigovarjanje in ponujeni priboljški so bili odveč. Nazadnje je Mary ostala na pečini, le da je imela hrano in grelne blazinice, ki so ji jih pustili reševalci iz šerifovega urada. Ko se je spustil mrak, so se reševalci vrnili v dolino, Mary pa je ostala, kjer je bila.

Naslednje jutro je Maryjina skrbnica poklicala šerifa, da mu sporoči veselo novico: Mary se je kar sama vrnila domov! Imela je poškodovane blazinice na tačkah, sicer pa je bila čila in zdrava.

Video

Kljub temu, da je bilo reševanje neuspešno, ima zgodba srečen konec.(Vir: AP)

Komentarji